Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Odziedziczyłem głosniki Tonsil ZG25-C w pięknym stanie, ale niestety oryginalny wzmacniacz padł. Szukam czegoś nowego. Przez chwilę rozważałem wzmacniacz Tonsil SA-1055U, ale czytałem, że współczesny Tonsil stał się badziewnym chińczykiem, więc szukam porady, jaki wzmacniacz dobrze wykorzysta potencjał głośników, a nie będzie kosztował fortuny. (szczerze mówiąc, nie wiem, jakich cen należy oczekiwać)

Mam pokój wielkości ok 20m2 w bloku. Nie potrzebuję radia, kolumny będą obsługiwane przede wszystkim z komputera (Latitude 7440) nagraniami FLACowymi.

Edytowano przez marcinee
Napisano

Przetestuj niegrzebaną Tosca AWS-303  jak słuchasz np. cicho lub wieczorami to ten wzmak tłucze już od najniższego poziomu i nie ma mowy, aby zanikł i nie był odczuwalny, nie trafiłem na żaden współczesny wzmak,, aby chciał rozerwać kolumny przy przekręcaniu potencjometru i robił z nimi co chciał, ewentualnie szukaj czegoś vintage, żeby się zgrało z Tonsilami.