Maripppposa Napisano 14 czerwca Udostępnij Napisano 14 czerwca (edytowany) Cześć! Mam głośniki microlab 7c i nie wiem jak je podłączyć, by grały. Podłączyłam je tak jak w instrukcji w postaci obrazka i nie wiem co może być nie tak. Nie będę używać odpowiedniego nazewnictwa, bo nie do końca wiem jak nazywają się te kable (może w tym tkwi problem), ale postaram się w jakiś inny sposób przedstawić mój problem. Głośnik, który podłączam do prądu, ma podłączone kable. Jest to ten którego końcówka prowadzi do telewizora a drugi koniec ma dwa - czerwony i biały są podłączone do wejść w głośniku zgodnie z odpowiadającymi im kolorami. Oczywiście głośniki są włączone (świeci się z przodu na czerwono). Wtyczkę, którą podłączam do sprzętu z muzyką, jest wsadzona do wejścia w tv ze słuchawkami obok. Czy te głośniki wymagają jakiejś dodatkowej konfiguracji? Edytowano 14 czerwca przez Maripppposa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 14 czerwca Udostępnij Napisano 14 czerwca Podnieś głośność telewizora, może masz zbyt wyciszony dźwięk. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maripppposa Napisano 14 czerwca Autor Udostępnij Napisano 14 czerwca hm no właśnie mam podniesioną oraz przy pasku głośności jest znak ze słuchawkami, ale nic się nie dzieje, gdy podnoszę głośność do góry, ani gdy reguluje ją z boku na głośniku Dodam że na laptopie też sprawdzałam i również podnosiłam dzwięk na laptopie i nie działały Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 14 czerwca Udostępnij Napisano 14 czerwca A podłącz kontrolnie telefon, może głośniki zagadają. Jak nie, to wyciągnij wtyczkę kabla, delikatnie podkręć głośność na kolumnie i spróbuj dotknąć wtyczki. Przy dotknięciu powinno pukać w głośnikach, jeśli nic nie słychać, to głośniki nie działają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maripppposa Napisano 14 czerwca Autor Udostępnij Napisano 14 czerwca Glosniki dzialaja bo znajomy podłączałi grały normalnie, ale niestety nie za bardzo mam jak się z nim skontaktować. Wzięłam je do siebie i nie zepsuły by się nagle 😅 do telefonu nie podłączę bo mam iphona bez wejścia na taki kabel Głośniki miały takie pyknięcia, ale nie grało nic. I przypuszczam że pewnie nie mogę ogarnąć jakieś pierdoły 😃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 14 czerwca Udostępnij Napisano 14 czerwca Jak pykały, to ok. A czy telewizor nie ma włączonej funkcji "mute"? Przy pasku z głośnością nie ma przypadkiem przekreślonego symbolu głośnika?. Proponuję podkręcić głośność Tv z wyjętą wtyczką kabla, żeby z głośników tv było słychać dźwięk, i wtedy wpiąć wtyczkę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maripppposa Napisano 14 czerwca Autor Udostępnij Napisano 14 czerwca Ok popróbuję coś z tą głośnością poklikać dzięki 😄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maripppposa Napisano 14 czerwca Autor Udostępnij Napisano 14 czerwca Udało mi się że jeden głośnik działa. Nie ten do którego podłącza się te wszystkie kable. A ten główny głośnik nie gra😅 co mogę robić nie tak? Aaa dobra kabel nie laczy. Juz problem calkowicie rozwiazany Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts