Konrad1703 Napisano 16 czerwca Udostępnij Napisano 16 czerwca Cześć, jestem na etapie robienia projektu domu i planuję salę kinową. Wysokość jaką mogę mieć maksymalnie to 2,4m przy obecnej koncepcji długość i szerokość to 6,5m na 5,5m. Co sądzicie o proporcjach długości do szczerości? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Chojnacki Napisano 16 czerwca Udostępnij Napisano 16 czerwca proporcje nie są jakieś szałowe, ale trzyma nas wysokość, więc w zasadzie większy pokój to byłoby tylko gorzej przy takim rozmiarze i proporcjach powinien być spoko bas powyżej 50 Hz (spełnione oba kryteria bonello), poniżej już będzie gorzej, prawdopodobna dziura na 35 i 45 Hz bo masz po jednym modzie na tercję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad1703 Napisano 16 czerwca Autor Udostępnij Napisano 16 czerwca A w jakim kierunku bym musiał iść z wymiarami aby bas był też spoko przy niższych Hz ? Mam dwa subwoofery klipsch spl-150. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Chojnacki Napisano 17 czerwca Udostępnij Napisano 17 czerwca niby jakbyś poszedł na 750x600 to dojdzie jeszcze jeden rezonans przy 44 Hz więc od ok. 40 Hz powinno być w miarę ok, ale tak jak mówiłem, będzie nas trzymać wysokość i to że będzie 2.4m to jest po prostu słabo i nie ma sensu rozszerzać nie wiadomo jak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad1703 Napisano 17 czerwca Autor Udostępnij Napisano 17 czerwca Właśnie rozmawialem z projektantem i możemy zrobić wyższa sale kinową ale żeby już nie zmieniać całej bryły to muszą być schodki w środku. Sala jest w piwnicy więc można schodzić głębiej. Czy proporcje 1x1.6x2.5 będą ok ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Chojnacki Napisano 17 czerwca Udostępnij Napisano 17 czerwca tak będą ok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts