Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, od razu zaznaczam, że trudny temat audio muszę przedstawić i potrzebuję w nim pomocy.

Co mam?
Płyta główna z790 aorus AX (więc kodek lipa)
leciwe kraken V3 w których musze podbijać basy aby muzyka grała jako tako.
2x KRK RP5 G4 podłączone na jacka 3,5mm do tyłu budy (te mają mało sub basu i podbijam w eq w windowsie)

Co będę potrzebował?

szukam od dawna słuchawek najlepiej pokroju audiofilskiego (budżet do 900) np. Beyerdynamic DT770 PRO X ( tu uwaga nie mam pojęcia co do ilości omów jak to wpływa na odsłuch? Czy im więcej tym lepiej? dodatkowo jednak żeby bas w słuchawkach był a nie)
dodatkowo do tych KRK jakiś subwoofer pewnie ERIS SUB8 lub yamaha albo coś w ten przedział cenowy najlepiej na chinche.

i tu najważniejsze jaki sprzęt? Dużo słyszałem żeby DAC albo wzmacniacz ale zależy mi aby wszystko to było podpięte w jedno urządzenie 
Myślałem także o Creative Sound Blaster X AE-5 Plus ale to prędzej pod same słuchawki
Proszę o pomoc i dyskusję.

Napisano
19 godzin temu, Prox7 napisał:

tu uwaga nie mam pojęcia co do ilości omów jak to wpływa na odsłuch? Czy im więcej tym lepiej?

Nie przejmowałbym się tym aspektem :) 

Ogółem opcji trochę może być, więc od razu dopytam o kilka kwestii. 

Jakiego brzmienia w słuchawkach poszukujesz? Interesuje Cię właśnie studyjne podejście, jak przy KRK? Jeśli tak, to DT 770 Pro X są bardzo fajną opcją. Do nich przyda się DAC/Amp, który będzie miał również wyjścia liniowe pod KRK, tak jak np. iFi Audio Zen DAC 3, czy Topping DX3 Pro+. Może być jednak problem z subem, wtedy łatwiej byłoby wybrać po prostu większe kolumny aktywne. W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch.