MirekPL Napisano 8 lipca 2024 Napisano 8 lipca 2024 Chińczycy opracowują 12-centymetrowy krążek o pojemności 200 TB. Oprócz oczywistych zastosowań typu archiwizacja baz danych serwerów, wiszę tu niszowy ale jednak jakiś rynek dla bezstratnego video. Audiofile mają już bezstratne cyfrowe audio, tani w tłoczeniu krążek o takiej pojemności mógłby zapewnić i bezstratny obraz. https://onetech.pl/utworzono-plyte-cd-o-pojemnosci-200-tb/ Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 9 lipca 2024 Napisano 9 lipca 2024 nie wiem. Dopiero co gdzieś czytałem o wycofaniu płyt z obiegu. Chyba przez Sony. Mamy juz 4K 8K na razie zablokowali HDRy, Dolby Visiony i te inne. Ile tego obrazu jeszcze podnieść. Już na reklaamch na TV w sklepach obraz jest bajkowy wzgledem prawdziwego świata. Chyba nie tedy droga. Ale, ale. kto wie. 1 Odpisz, cytując
Butler Napisano 9 lipca 2024 Napisano 9 lipca 2024 Ale jako kopia zapasowa biblioteki, z chęcią bym przytulił takie coś. 1 Odpisz, cytując
klips Napisano 9 lipca 2024 Napisano 9 lipca 2024 ja ale nie tylko ja ale mój kumpel wyleczyliśmy się z nośników optycznych... u mnie rzadko który po kilkunastu a czasami kilku latach od zgrania działa (sprawdzone i potwierdzone na czterech kompach i dwóch markowych odtwarzaczach bluray - zaraz będzie czym zgrywałeś - otóż komercyjnym i dedykowanym programem), to samo u kumpla; szybciutko przeszliśmy na HDD, jam nie chwaląc się byłem pierwszy😀 i podkreślam,że nie jest to kilka czy kilkadziesiąt płyt ale duuużo więcej Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 12 lipca 2024 Napisano 12 lipca 2024 Dnia 9.07.2024 o 08:38, Butler napisał: Ale jako kopia zapasowa biblioteki, z chęcią bym przytulił takie coś. To prawda. Ale, czy nie będzie to tracić na walorach z czasem? Chodzi mi oto czy realnie odczytasz ta płyte za 10 lat? Nie wiem. Jeśli tak i cena nie bedzie abstrakcyjna to uwazam ze super. Konkurencja dla Pendrivów, dysków. Odpisz, cytując
jozek23 Napisano 13 lipca 2024 Napisano 13 lipca 2024 200 TB 👀 To będzie ból jak się uszkodzi . 2 Odpisz, cytując
Recommended Posts