MirekPL Napisano 8 lipca Udostępnij Napisano 8 lipca Chińczycy opracowują 12-centymetrowy krążek o pojemności 200 TB. Oprócz oczywistych zastosowań typu archiwizacja baz danych serwerów, wiszę tu niszowy ale jednak jakiś rynek dla bezstratnego video. Audiofile mają już bezstratne cyfrowe audio, tani w tłoczeniu krążek o takiej pojemności mógłby zapewnić i bezstratny obraz. https://onetech.pl/utworzono-plyte-cd-o-pojemnosci-200-tb/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 9 lipca Udostępnij Napisano 9 lipca nie wiem. Dopiero co gdzieś czytałem o wycofaniu płyt z obiegu. Chyba przez Sony. Mamy juz 4K 8K na razie zablokowali HDRy, Dolby Visiony i te inne. Ile tego obrazu jeszcze podnieść. Już na reklaamch na TV w sklepach obraz jest bajkowy wzgledem prawdziwego świata. Chyba nie tedy droga. Ale, ale. kto wie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 9 lipca Udostępnij Napisano 9 lipca Ale jako kopia zapasowa biblioteki, z chęcią bym przytulił takie coś. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klips Napisano 9 lipca Udostępnij Napisano 9 lipca ja ale nie tylko ja ale mój kumpel wyleczyliśmy się z nośników optycznych... u mnie rzadko który po kilkunastu a czasami kilku latach od zgrania działa (sprawdzone i potwierdzone na czterech kompach i dwóch markowych odtwarzaczach bluray - zaraz będzie czym zgrywałeś - otóż komercyjnym i dedykowanym programem), to samo u kumpla; szybciutko przeszliśmy na HDD, jam nie chwaląc się byłem pierwszy😀 i podkreślam,że nie jest to kilka czy kilkadziesiąt płyt ale duuużo więcej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 lipca Udostępnij Napisano 12 lipca Dnia 9.07.2024 o 08:38, Butler napisał: Ale jako kopia zapasowa biblioteki, z chęcią bym przytulił takie coś. To prawda. Ale, czy nie będzie to tracić na walorach z czasem? Chodzi mi oto czy realnie odczytasz ta płyte za 10 lat? Nie wiem. Jeśli tak i cena nie bedzie abstrakcyjna to uwazam ze super. Konkurencja dla Pendrivów, dysków. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozek23 Napisano 13 lipca Udostępnij Napisano 13 lipca 200 TB 👀 To będzie ból jak się uszkodzi . 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 lipca Udostępnij Napisano 15 lipca właśnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts