Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam was forumowiczów, zakładam tutaj temat aby dopytać w doborze sprzętu ponieważ mam słabe pojęcie. A ten temat w tym dziale będzie odpowiedni.

Otóż posiadam obecnie Tage Harmony TAV-606 Special Edition która po 12 latach służenia zaczyna już kończyć swój żywot 😔 a części zamiennych co raz to trudniej dostać. Posiadam Amplituner Pioneer VSX-424 który mam podpięty pod kartę dźwiękową Creative Xtreme Music (karta wiekowa) i chciałbym dokonać zmianę sprzętu. Mam dwa wybory, Taga Harmony F-616 SE i Taga Harmony F-100 SE (Coral) i pytanie czy obecny amplituner dzwignie F-100 SE ?? Czy należało by zmienić Amplituner ?

Napisano

Marcin, dużo w tym Twoim poście cyferek, symboli, kilka marek.

12 lat to niemało, jak na adaptację słuchu/brzmienie. Wiesz co lubisz, co chciałbyś poprawić, zmienić. 

3 godziny temu, Marcin Niewazne napisał:

Mam dwa wybory

Zachęcam, byś rozszerzył wybór. Myślę, że warto. A po co się ograniczać? 
Ma być przyjemnie, czyż nie?

3 godziny temu, Marcin Niewazne napisał:

czy obecny amplituner dzwignie

Dźwignie, albo nie dźwignie.

Daj mu podnieść, to się sam przekonasz. Zaufasz wirtualnym kolegom?

Napisano (edytowany)
2 godziny temu, AudioTube napisał:

Marcin, dużo w tym Twoim poście cyferek, symboli, kilka marek.

12 lat to niemało, jak na adaptację słuchu/brzmienie. Wiesz co lubisz, co chciałbyś poprawić, zmienić. 

Tak wymieniłem wszystkie cyferki, symbole i marki aby każdy kto przeczyta ten post, wiedział co mam aktualnie i co potrzebuje zmienić

Zachęcam, byś rozszerzył wybór. Myślę, że warto. A po co się ograniczać? 
Ma być przyjemnie, czyż nie?

Ma być przyjemnie, masz rację, ale nie mam nigdzie najbliższego typowego salonu gdzie jest możliwość odsłuchu innych marek i modeli. W sumie dałeś mi do myślenia że może powinienem rozszerzyć wybór i jeszcze dodałem KLIPSCH R-600 które też grają bardzo dobrze 😊 

Dźwignie, albo nie dźwignie.

Daj mu podnieść, to się sam przekonasz. Zaufasz wirtualnym kolegom?

Po to jest kolego te forum, aby ktoś mógł lepiej znać się niż Ja i mi pomóc porównując Mój sprzęt a kolumny pod które miałbym podłączyć. 

Dodatkowo nie mogę spróbować DAĆ MU PODNIEŚĆ bo jak kupię taki sprzęt a okaże się że Amplituner za słaby to niestety ale będę musiał kolejne 3 miesiąc poczekać do zmiany wzmacniacza, a zwrócić raczej nie będę mógł bo to sprzęt używany :/  co do zaufania wirtualnym kolegą to jakoś nigdy się nie zawiodłem jeżeli zaglądałem do dobrego źródła 😉 

Edytowano przez Marcin Niewazne