eRKafan Napisano 6 sierpnia 2024 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2024 Cześć. Jestem laikiem w świecie audio dlatego i bardzo ciężko mi znaleźć coś na własną rękę dlatego trafiłem na Wasze forum. Planuję kupić słuchawki Rode NTH-100 i tutaj pojawia się moje pytanie. Czy do takich słuchawek warto kupić DAC/AMP, czy nie bardzo ? Jeśli tak to jaki ? Powiedzmy, że do 500-max 700zł. Muzyki będę słuchał z komputera z serwisu Tidal w najwyższej możliwej w tym serwisie jakości. Aktualnie mam kartę dźwiękową zintegrowaną z płytą główną więc na pewno nic specjalnego. Pozdrawiam ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 6 sierpnia 2024 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2024 Tych sluchawek możesz spokojnie z telefonem używać. Czy z komputerem. Czy warto wzmacniacz? Napewno nie zaszkodzi. Może dźwięk trochę poprawic. Co ci nie odpowiada teraz w dzwieku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 sierpnia 2024 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2024 Cześć Na pewno spróbowanie z zewnętrznym DAC/Ampem nie zaszkodzi. Zacząłbym słuchanie od iFi Zen Air DAC Fajne, naturalne, lekko cieplejsze brzmienie z bardzo dobrym detalem i sceną jak na ten budżet. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts