picasso3333 Napisano 9 sierpnia 2024 Napisano 9 sierpnia 2024 Witam , chciałbym się upewnić czy kupno przełącznika RCA , które pokazałem w załączniku zda egzamin , tzn Ścieżka następująca - Laptop - bluetooth - DAC - przewód RCA - do swithera który chce zakupić - i od niego rozejście do dwóch wzmacniaczy przez RCA Zamierzeniem jest wykorzystanie DAC na dwóch wzmacniaczach , bez każdorazowego przepinania kablami , dziękuje z góry za pomoc Odpisz, cytując
michaudio Napisano 9 sierpnia 2024 Napisano 9 sierpnia 2024 A co to konkretnie za wzmacniacze? Bo jeśli choć jeden posiada wyjście sygnału opisane jako line out, lub rec, to nie potrzebujesz żadnego przełącznika. Mógłbyś wtedy wypuścić sygnał z daca na ten piec z wyjściem, i z wyjścia line out, lub rec ( o stałym pełnym poziomie sygnału) wyjść na drugi wzmacniacz. Odpisz, cytując
Robert eN Napisano 9 sierpnia 2024 Napisano 9 sierpnia 2024 nie wiem jaki masz dac, ale są też takie (niedrogie) które mają dwie pary wyjść - rozwiązywło by problem ja niedawno kupiłem podobny switch z innych powodów - 4/1 - sprawdza się na amerykańskim amazonie coś można znaleźć: https://www.amazon.com/WisWinDa-Converter-Channels-Switching-Connectors/dp/B0CJWBXF3B Odpisz, cytując
picasso3333 Napisano 9 sierpnia 2024 Autor Napisano 9 sierpnia 2024 5 godzin temu, michaudio napisał: A co to konkretnie za wzmacniacze? Bo jeśli choć jeden posiada wyjście sygnału opisane jako line out, lub rec, to nie potrzebujesz żadnego przełącznika. Mógłbyś wtedy wypuścić sygnał z daca na ten piec z wyjściem, i z wyjścia line out, lub rec ( o stałym pełnym poziomie sygnału) wyjść na drugi wzmacniacz. 5 godzin temu, michaudio napisał: A co to konkretnie za wzmacniacze? Bo jeśli choć jeden posiada wyjście sygnału opisane jako line out, lub rec, to nie potrzebujesz żadnego przełącznika. Mógłbyś wtedy wypuścić sygnał z daca na ten piec z wyjściem, i z wyjścia line out, lub rec ( o stałym pełnym poziomie sygnału) wyjść na drugi wzmacniacz. Dwa wzmacniacze takie same wyjścia , line out zajęte w dwóch , subwofery tam podłączone Odpisz, cytując
michaudio Napisano 9 sierpnia 2024 Napisano 9 sierpnia 2024 To wystarczy spiąć dac do pierwszego pieca, z niego wyjść łącząc gniazdo line out kablem mini Jack stereo na 2x RCA na drugi wzmacniacz. I gotowe, bez konieczności stosowania przełącznika. Sprawdź takie rozwiązanie, powinno zadziałać. Odpisz, cytując
picasso3333 Napisano 9 sierpnia 2024 Autor Napisano 9 sierpnia 2024 1 godzinę temu, Robert eN napisał: nie wiem jaki masz dac, ale są też takie (niedrogie) które mają dwie pary wyjść - rozwiązywło by problem ja niedawno kupiłem podobny switch z innych powodów - 4/1 - sprawdza się na amerykańskim amazonie coś można znaleźć: https://www.amazon.com/WisWinDa-Converter-Channels-Switching-Connectors/dp/B0CJWBXF3B Taki prosty DAC 1 godzinę temu, Robert eN napisał: nie wiem jaki masz dac, ale są też takie (niedrogie) które mają dwie pary wyjść - rozwiązywło by problem ja niedawno kupiłem podobny switch z innych powodów - 4/1 - sprawdza się na amerykańskim amazonie coś można znaleźć: https://www.amazon.com/WisWinDa-Converter-Channels-Switching-Connectors/dp/B0CJWBXF3B Czyli rozdzielacz powinien sie sprawdzic , i raczej innej opcji podlaczenia tu nie ma Odpisz, cytując
michaudio Napisano 9 sierpnia 2024 Napisano 9 sierpnia 2024 (edytowany) Sorry nie doczytalem. Jak masz suby na line outach to dołóż przełącznik. Edytowano 9 sierpnia 2024 przez michaudio Rozszerzenie treści Odpisz, cytując
picasso3333 Napisano 9 sierpnia 2024 Autor Napisano 9 sierpnia 2024 1 godzinę temu, michaudio napisał: Sorry nie doczytalem. Jak masz suby na line outach to dołóż przełącznik. no właśnie mam zajęte , więc switch potrzebny Odpisz, cytując
Recommended Posts