MarkUnreal Napisano 10 sierpnia Udostępnij Napisano 10 sierpnia Witam i pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Szukam suba jako uzupełnienie do kolumn Kef Q150. Przeznaczenie: głównie muzyka, trochę filmów (ok. 70/30). Musi być względnie mały (do 30-35 cm głębokości), niedrogi (do 2000 zł) i... biały (to niestety ważne). Uwagę przykuł model Audio Pro SW-10. Niestety, ciężko znaleźć konkretnych recenzji na jego temat. Czy ktoś z forumowiczów miał okazję go posłuchać i stwierdzić czy nadaje się on do muzyki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 10 sierpnia Udostępnij Napisano 10 sierpnia Biały B&W asw 608 , 610 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarkUnreal Napisano 10 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 10 sierpnia Przyglądałem się wcześniej B&W ASW608, dość chwalony sub. Przekracza mój budżet, a używek nie widać. Ale mam go na uwadze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 10 sierpnia Udostępnij Napisano 10 sierpnia 8 godzin temu, MarkUnreal napisał: Przyglądałem się wcześniej B&W ASW608, dość chwalony sub. Przekracza mój budżet, a używek nie widać. Ale mam go na uwadze. Cześć, ASW608 to konstrukcja zamknięta, dobra kontrola basu to główny argument za tym subem. Urządzenie jest już na rynku ładnych parę lat. Jeśli chcesz mieć odczuwalnie lepszy produkt, to poczekaj i dołóż. Model 610 różni się wielkością membrany, moc ma tą samą. Co oczywiście przekłada się to na rozciągłoś basu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarkUnreal Napisano 10 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 10 sierpnia 1 godzinę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: [...] Model 610 różni się wielkością membrany, moc ma tą samą. Co oczywiście przekłada się to na rozciągłoś basu. Wielkość akceptowalna. Mam trochę obiekcję do "dokładania", gdyż zawsze za "trochę" więcej będzie coś ciekawszego. Od B&W ASW610 cenowo łatwo przeskoczyć na SVS SB-2000, a z niego na REL HT1003 mk2, potem na SVS SB-1000 Pro (lub 2000), i tak w nieskończoność można dokładać. Te 600zł ponad naciągnięty już limit to sporo. Zmieniając nieco kierunek, trzy inne modele przykuły moją uwagę: 1) Polk Audio HTS SUB 10 2) Cambridge Audio Minx X301 3) Canton SUB601 Za CA i Canton przemawia wielkość, natomiast Polk można kupić najtaniej. Poza typowo sklepowymi opiniami, ciężko znaleźć recenzje do tych modeli - te co są wyglądają bardziej na sponsorowane artykuły niewiele dające czytelnikowi. Na YouTube też słabo. Czy forumowicze mają może doświadczenie z tymi subami? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 11 sierpnia Udostępnij Napisano 11 sierpnia 15 godzin temu, MarkUnreal napisał: Wielkość akceptowalna. Mam trochę obiekcję do "dokładania", gdyż zawsze za "trochę" więcej będzie coś ciekawszego. Od B&W ASW610 cenowo łatwo przeskoczyć na SVS SB-2000, a z niego na REL HT1003 mk2, potem na SVS SB-1000 Pro (lub 2000), i tak w nieskończoność można dokładać. Te 600zł ponad naciągnięty już limit to sporo. Zmieniając nieco kierunek, trzy inne modele przykuły moją uwagę: 1) Polk Audio HTS SUB 10 2) Cambridge Audio Minx X301 3) Canton SUB601 Za CA i Canton przemawia wielkość, natomiast Polk można kupić najtaniej. Poza typowo sklepowymi opiniami, ciężko znaleźć recenzje do tych modeli - te co są wyglądają bardziej na sponsorowane artykuły niewiele dające czytelnikowi. Na YouTube też słabo. Czy forumowicze mają może doświadczenie z tymi subami? Dokładnie będzie przynosić różnicę jeśli warunki w pokoju będą sprzyjające. Wcześniej rozpatrywałeś AudioPro. Wypożycz, przekonaj się czy jest to właściwy kierunek dla Ciebie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts