Gość Napisano 13 sierpnia Udostępnij Napisano 13 sierpnia Posiadam zestaw kolumn po ojcu tz B&W DM602/CC6/DM601 z 1998 roku. Kolumny są w perfekcyjnym stanie brak uszkodzeń po za centralnym gdzie ma wduszoną kopułkę od siostry córki... Wymieniłbym tą kolumnę z chęcią na DM602 by mieć z przodu jednolitą barwę jak i charakterystykę. Czy przy Dolby Atmos ten system się sprawdzi jako dolna warstwa? Celuję w 5.1.4 z tym że nie wiem co na sufit? Klipsch Atmos? A jakie Ampli? Czy lepiej końcówka Rotela pod Amplituner i Atmos z Ampli? Fronty myślę dać za ekranem ale że słucham muzyki z Winylu to potrzebował bym dobrą bazę stereo na standach... warto w takim razie bawić się w dublowanie frontu??? Lubię sprzęt Vintage a w szczególności amplitunery z lat 70-80 i chciałbym takiego Pioneera SX 1050 lub 1250( nie do dostania ) wpiąć w system kinowy, jeżeli się da...🤔 A więc, czy 26 letnie kolumny nadają się do kina jako dolna warstwa??? Co na Atmosa??? Jakie Ampli? Co z Winylem??? Jak to pogodzić??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 13 sierpnia Udostępnij Napisano 13 sierpnia (edytowany) Jak B&W , to może starsze Rotel ? Głośniki napewno spiszą się w dolnej warstwie . Do Atmos może często polecane Cambridge Audio Minx ? To tylko efekty . Jaki sub ? Może B&W Asw 610 ? Do winyla osobny kącik z dedykowanym sprzętem ? Edytowano 13 sierpnia przez maciek72 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 sierpnia Udostępnij Napisano 13 sierpnia W chwili obecnej tak to sobie stoi w salonie Ale z salonu przeniosło by się to do oddzielnego pokoju( słuchanie winylu, filmy w Atmos, obraz 130-140 cali oraz granie na PS2/3/4...) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 sierpnia Udostępnij Napisano 16 sierpnia Winyl na kinie to sredni pomysł. Chyba ze końcówka bedzie na prawde bardzo udana i bedzie to brzmienie stereofoniczne. Ten centralny gra? Ma wcisnieta kopułkę ale gra? Ja akurat jestem zwolennikiem dobry centralny nawet jeśli nie będzie para do frontów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 sierpnia Udostępnij Napisano 17 sierpnia Postanowiłem sprzedać wszystko i kupić system sub-sat z małym amplitunerem typowo pod TV ale z dźwiękiem 5.1 Cana? Tyle ile za używany Sennheiser Ambeo Max, czyli coś około 6 tys zł za całość. Oczywiście tylko nowy sprzęt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 17 sierpnia Udostępnij Napisano 17 sierpnia Odważny krok Miałeś już chyba Yamaha YSP ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 sierpnia Udostępnij Napisano 17 sierpnia Miałem YSP5100 i Sennheiser Ambeo... i ja sobie chwalę oba! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 19 sierpnia Udostępnij Napisano 19 sierpnia Kolega z Top mówił że mają byc jakieś nowe procesory dzwieku od Yamahy. Ale to raczej przyszłość. No i cena raczej nie w granicach 6K beda. Może Yamaha 4A + Cambridge audio Minx? Dzwiek 5.1 będzie dawał rade. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 sierpnia Udostępnij Napisano 19 sierpnia Wybór padł na Marantz-a Cinema 70s... Teraz jakiś zestaw 5.1, oczami jestem w kierunku Klipsch-a ale czy ze słuchu też? Skoro satelitki mają pasmo od 110hz? Chodzi o ten zestaw https://allegro.pl/oferta/klipsch-theater-pack-zestaw-kolumn-5-0-10991629809 i do tego sub do 2 tys zł zamknięty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 19 sierpnia Udostępnij Napisano 19 sierpnia Tu masz zestaw 5.1 https://www.imperiumaudio.pl/klipsch-reference-theater-pack-zestaw-kolumn-5-1.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozek23 Napisano 19 sierpnia Udostępnij Napisano 19 sierpnia I ten zestaw KLIPSCH ma grać lepiej niż stare B&W ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 sierpnia Udostępnij Napisano 19 sierpnia Za duże, chcę coś małego i skromnego do TV Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 20 sierpnia Udostępnij Napisano 20 sierpnia Takie systemy musza byc wsparte przez suba. wiec realnie te 110 hz nie jest niczym dziwnym. Czy beda lepsze od starszych B&W? Pytanie co znaczy lepszy, dla kogo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts