Kacperos Napisano 22 sierpnia Udostępnij Napisano 22 sierpnia Witam jestem nowy w tych tematach zamierzam zbudowac mini studio domowe zajmuje sie hobbystycznie nagrywaniem muzyki upatrzylem sobie nowego rode nt1 5 generacji zamierzam do niego dobrać sluchawki np bayerdynamics dt 990pro 250 ohm wiem ze do rode jak i do tych sluchawek musze miec osobne zrodlo zasilania do mikro chcialem kupic scatlett 4 th gen ale co ze sluchawkami ? Czy scarlett 4th gen pozwoli tym sluchawka takze dac z siebie wszystko? Czy to wgl dziala w ten sposob ze jeden interfejs obsluzy dwa komponenty ? wolalbym kupic jeden porzadny interfejs ktory zasili mi oba te sprzęty niz osobno jak mowie nie zbyt sie na tym znam bede bardzo wdzięczny za wszelkie rady czy sugestie pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 22 sierpnia Udostępnij Napisano 22 sierpnia 29 minut temu, Kacperos napisał: do mikro chcialem kupic scatlett 4 th gen ale co ze sluchawkami ? Czy scarlett 4th gen pozwoli tym sluchawka takze dac z siebie wszystko? Czy to wgl dziala w ten sposob ze jeden interfejs obsluzy dwa komponenty ? Cześć Ogółem obsłuży, ale miałem kiedyś podobne połączenie i moim zdaniem nie tędy droga. Brakuje tu mocy, brzmieniowo też się to nie zgrywa. Jeśli zależy Ci na odsłuchu, to spojrzałbym na Beyerdynamic DT770 Pro X, są prostsze w napędzeniu i mają inną charakterystykę brzmieniową, lepiej pasującą przez delikatniejszą górę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperos Napisano 22 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 22 sierpnia 4 godziny temu, Q21 napisał: Cześć Ogółem obsłuży, ale miałem kiedyś podobne połączenie i moim zdaniem nie tędy droga. Brakuje tu mocy, brzmieniowo też się to nie zgrywa. Jeśli zależy Ci na odsłuchu, to spojrzałbym na Beyerdynamic DT770 Pro X, są prostsze w napędzeniu i mają inną charakterystykę brzmieniową, lepiej pasującą przez delikatniejszą górę. Hmm z jednej strony pytanie moze moglbys podeslac cos mocniejszego od tego scarletta ? Moge wydac nawet drugie tyle o ile warto oczywiście duzo zarabiam za granica dzien duzej posiedziec nie gra roli czy jednak lepiej faktycznie wziac starszej generacji sluchawki ? czy to nie jest tak ze sa starsze czy gorsze tylko po prostu inne ? Bo nie wiem to inaczej dziala niz sie wydaje znajac np generacje kart czy prockow czym wyzsze tym lepsze tu moze jest inaczej nie mam pojęcia drugie pytanie czy na tych sluchawkach bede dobrze slyszal pozycjonowanie przeciwnikow w cs go ? Bo to tez dosyc wazne dla mnie chyba nawet troszkę bardziej niz jakis idealny dzwiek mega dzieki za odpowiedzi i czekam na kolejną milego wieczoru. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 sierpnia Udostępnij Napisano 23 sierpnia 12 godzin temu, Kacperos napisał: faktycznie wziac starszej generacji sluchawki ? DT770/DT880/DT990 ogółem różnią się budową. DT770 Pro X to nowsza wersja, oparta na przetwornikach z DT 700 Pro X. Gra naturalniej, równiej, jest prosta w napędzeniu. I niestety od dłuższego czasu nie siedzę w interfejsach audio, więc nie doradzę tu w zakresie jakiegoś z większą mocą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperos Napisano 23 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 23 sierpnia A czy te sluchawki bedą grały normalnie 5.1 żeby slyszec z grach skad kto biegnie czy to są tylko stereo ? Bo slyszalem ze niby tak i ze ogolem 5.1 w sluchawkach to bujda nie wiem jak to dziala chcialbym po wydaniu 800zl na sluchawki miec je do wszystkiego a bede Glownie grał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 sierpnia Udostępnij Napisano 23 sierpnia Tylko stereo, ale będziesz słyszeć wiele Akurat CS ma bardzo dobrze i prosto zrobione audio, więc komplet powinien śmigać. Oczywiście na start będziesz musiał się osłuchać z nimi, by poznać kierunki na nowo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperos Napisano 23 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 23 sierpnia Czyli normalnie kto skąd bedzie biegł bedzie dobrze słyszalne ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 sierpnia Udostępnij Napisano 23 sierpnia Tak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperos Napisano 23 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 23 sierpnia Ostatnio duzo ogladalem i czytalem o dt 990 pro 80 ohm i ponoc pod scarlettem chodza 250 ohm za duzo na scarletta ale te 80 ? Nawet jesli by je dobrze zasilil ten scarlett czy graly by lepiej czy to tylko roznica w tym ze jedne otwarte drugie zamkniete?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 26 sierpnia Udostępnij Napisano 26 sierpnia DT770 Pro X to inne granie. Zwykłe DT770 Pro też. DT990 grają V-ką, a Scarlett nie ma w naturze wybaczania błędów. Jeśli chcesz spróbować, to jak najbardziej możesz, po prostu moim zdaniem nie jest to najbardziej udane combo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperos Napisano 26 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 26 sierpnia Niee wole tak jak mowisz wariat granie vką czyli dt 990 podbija niskie i wysokie ? To chyba nie dobrze lepiej jak bedzie liniowo przyjeżdżam za tydzień biore dt 770 pro x limited edition tak jak mowisz i zobaczymy tez sporo dobrego naczytalem mam nadzieje ze bedzie spora różnica względem jakis hyperx cloud 2 na ktorych gralem i ogl sluchalem muzyki cale zycie 😄 te sluchawy wizualnie tez sa kox jak nie zamkniecie watku to dam znac na nim jeszcze dzieki za pomoc bardzo Bo mowa o pro x limited edition ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperos Napisano 26 sierpnia Autor Udostępnij Napisano 26 sierpnia Kurde czytam ze dt 900 pro x sa jeszcze lepsze ze jeszcze lepsza scena a te same ohm w zasadzie warto doplacac twoim zdaniem ? Maja jakies tam wyroznienie the best of the best niby Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 26 sierpnia Udostępnij Napisano 26 sierpnia 7 godzin temu, Kacperos napisał: przyjeżdżam za tydzień biore dt 770 pro x limited edition tak jak mowisz i zobaczymy tez sporo dobrego naczytalem mam nadzieje ze bedzie spora różnica względem jakis hyperx cloud 2 na ktorych gralem i ogl sluchalem muzyki cale zycie Pamiętaj, ze początkowo poczujesz różnicę w sygnaturze dźwięku i innym przedstawieniu, dopiero później odczujesz inne detale, czy scenę DT900 Pro X też ciekawa opcja do Scarletta. Najlepiej by było, gdybyś samemu odsłuchał i porównał, bo co człowiek, to opinia I ostatecznie to Ty będziesz tego słuchał, a nie ktoś inny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts