meehow86 Napisano 5 września Udostępnij Napisano 5 września Cześć. Jestem świeżo po zakupie i podłączeniu ww kolumn. Niestety podczas testów wyszło, że nie działa albo tweeter w jednym z nich (sprawdzałem - jest podłączony) albo nie działają oba większe i to zależy czy podepnę je z tyłu przez LF - nie działa tweeter lub HF - tylko tweeter działa. Nie wiem za bardzo gdzie szukać problemu, bo nawet jak zamienię kolumny miejscami to jest to samo w tej jednej więc wykluczam podłączenie , końcówki i sam przewód. Jeśli macie jakieś rady zanim uderzę do sprzedawcy, chociaż tego wolałbym pominąć - zamówienie z Francji sklep FNAC, to chętnie przeczytam co mogę zadziałać albo ewentualnie czy może szukać kogoś kto to ogarnie. Będę wdzięczny za sugestie, pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 6 września Udostępnij Napisano 6 września Blaszki w terminalu skręcone? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meehow86 Napisano 6 września Autor Udostępnij Napisano 6 września Wygląda to tak i przy tym podłączeniu nie słychać tweetera, dam oba przewody równolegle wyżej to działa tylko tweeter. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meehow86 Napisano 6 września Autor Udostępnij Napisano 6 września Zamieniłem blaszki z dobrej kolumny i bez zmian, zastanawiam się czy przy transporcie po drugiej stronie złącz mogło się coś odpiąć, ale też nie chciałem tego robić na ślepo, a nie mogę znaleźć materiałów w których ktoś chociaż to rozbiera żeby obadać w teorii. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meehow86 Napisano 6 września Autor Udostępnij Napisano 6 września Sprawa rozwiązana! Dla potomnych w razie czego - zamieniłem miedziane blaszki na kawałek przewodu, którym podłączone są kolumny do amplitunera. Z jakiegoś powodu nie stykają odpowiednio, obstawiam nakrętki, bo blaszki brałem ze sprawnej kolumny i było to samo. Przetestowane na różnych częstotliwościach i demkach - wszystko pięknie gra (na razie po cichu dla wygrzewania), tweetery ok, jak i pozostałe dwa głośniki. Dzięki wielkie za pomoc! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts