Ezex Napisano 21 września Udostępnij Napisano 21 września (edytowany) Dzień dobry wszystkim Kupiłem właśnie zestaw Meze 99 Classics + iFi Zen Can. Muzyka której słucham to głównie rock i metal. Źródłem dźwięku w moim przypadku będzie głównie telefon - Spotify oraz Tidal. Posiadam Samsunga S24, i nie mam w nim gniazda sluchawkowego, wiec pozostaje mi zakup kabla Usb-C na 2xRCA - czy takie rozwiązanie zda egzamin ? Czy lepiej będzie kupić przejściówkę z USB-C na jack ( Wbudowany DAC ? ) I dopiero wtedy jack na 2xRCA do wzmacniacza ? Pytanie pewnie z tych najgłupszych, ale dopiero zaczynam swoją przygodę w świecie audio i wolę zapytać. Pozdrawiam i życzę spokojnego weekendu. Edytowano 21 września przez Ezex Błąd w tytule. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 września Udostępnij Napisano 23 września Cześć Jeśli dobrze pamiętam, to Samsungi nie wypuszczają sygnału analogowego po USB-C, więc DAC jest konieczny. Warto sprawdzić iFi Audio GO link, może HiBy FC3, czy droższe FiiO KA13 W razie czego zapraszam do kontaktu, podziałamy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts