maxiu3 Napisano 9 października Autor Udostępnij Napisano 9 października 9 godzin temu, przemeklbn napisał: Otwarte SVS nie radziły sobie tak dobrze powyżej częstliwości strojenia portów jak ich zamknięte konstrukcje. Może w tym nowym modelu otwartym coś na tym polu usprawnili. Oprócz zatyczek powinna być analogiczna opcja w DSP - to wygodniejsze niż zatykanie suba jeżeli faktycznie ktoś tego potrzebuje w muzyce. 5 lat gwarancji ok, chociaż mogłoby być i więcej dla takiego produktu z góry cennika. czyli wg Ciebie jaki model suba do kina domowego polecasz ? może inna marka ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeklbn Napisano 10 października Udostępnij Napisano 10 października 10 godzin temu, maxiu3 napisał: czyli wg Ciebie jaki model suba do kina domowego polecasz ? może inna marka ? Może na wstępie ustalmy, że SVS jest u nas mega popularną marką subwooferów i wtopy z ich produktami nie przewiduję 🙂. Chyba nie słyszałem tu na forum niezadowolonego użytkownika, zwłaszcza popularne są ich suby zamknięte, jako konstrukcje bardziej do wszystkiego. Ja szukałem suba otwartego, żeby bez problemu schodził do kilkunastu Hz, z membraną ~14'', a oferta SVS w tym zakresie, czyli powiedzmy PB4000 to już jest duży gabaryt, poza tym nie jego estetyka kompletnie nie pasowałaby tu gdzie miałby stać czyli w moim salonie (wg mnie takie wielkie winylowe pudło to już raczej do dedykowanej salki). Moje puszukiwania skończyły się na Arendal 1V, ten się wydawał dobrym uniwersalnym rozwiązaniem i do kina i do muzyki i który nie za bardzo straszy w salonie 🙂 Przy czym 'uniwersalny' mam na myśli taki, żeby przy częstotliwościach muzycznych zachowywał się bezkompromisowo mimo tego, że to konstrukcja otwarta. Jeżeli masz środki i możesz do pokoju wstawić co chcesz i chcesz coś z dużą membraną to jak najbardziej możesz poeksperymentować z tym nowym 17'' SVS. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxiu3 Napisano 10 października Autor Udostępnij Napisano 10 października pokój służy tylko i wyłącznie do kina domowego więc chyba poeksperymentuję ... noi dziękuję za zainteresowanie tematem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts