amatorkina Napisano 5 października Autor Udostępnij Napisano 5 października 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Hmm z jednej strony doradzasz a z drugiej prosisz. Chwile mnie nei bylo i takie cuda. Na forum obok jest Szymon który robi to samo. Dziwne rzeczy. Do Denona fajne monitory do AE, Monitor Audio Bronze, Magnaty czy to quantum czy nowe Signature, Triangle, QAcustic, Quadral Bo nigdy nie robiłem trzech kodeków na jednym setupie. Zacząłem od Atmos 5.1.2/7.2.4, później sprzedaż systemu by od nowa zrobić Auro3D 13.1 z JVC RS2000 i 140 cali ekranem. Teraz po prawie trzech latach powróciłem bo vintage mnie tak nie jara jak filmy z dźwiękiem dookólnym... Ja potrzebuję płytkie kolumny i Canton ma to co potrzebuję i jest w miarę tani... a wiem że nie gra efekciarsko jak większość firm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 5 października Udostępnij Napisano 5 października A jak gra Canton ? A , jak gra Acoustic Energii ? Z czym porownywałeś Canton ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 października Udostępnij Napisano 12 października Dnia 5.10.2024 o 14:05, amatorkina napisał: Bo nigdy nie robiłem trzech kodeków na jednym setupie. Zacząłem od Atmos 5.1.2/7.2.4, później sprzedaż systemu by od nowa zrobić Auro3D 13.1 z JVC RS2000 i 140 cali ekranem. Teraz po prawie trzech latach powróciłem bo vintage mnie tak nie jara jak filmy z dźwiękiem dookólnym... Ja potrzebuję płytkie kolumny i Canton ma to co potrzebuję i jest w miarę tani... a wiem że nie gra efekciarsko jak większość firm Canton nie gra efekciarsko? Hmmm Jakbyś powiedział że Heco Ambient płaskie nie grają efekciarsko no to tak. Albo Dali oberon on wall no to też tak. Albo ELAC albo...... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 12 października Udostępnij Napisano 12 października Kolega Ci chyba już nie odpisze... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 października Udostępnij Napisano 12 października (edytowany) To na stałe? Bo Gargamel też dostał ale potem wrocił. Niektórzy dostają drugą szanse. To że jej nie wykorzystują to inna sprawa Edytowano 12 października przez Piotr Sonido Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 12 października Udostępnij Napisano 12 października Coś mnie ominęło ? Umknęło ? Które są jak najmniej efekciarskie ? Dali on wall , Heco Ambient , Elac ( jaki ?) AE 105 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 17 października Autor Udostępnij Napisano 17 października U mnie front wygląda w tej chwili tak: Postanowiłem że nie będę kupował tych Canton-ós bo szkoda kasy wydawać skoro mam dobrą bazę 5.0 ( w międzyczasie dokupiłem 601s2 na surround ) Jako górną warstwę wykorzystam znalezione na strychu stare Jamo A 310, dla efektów przestrzennych powinny starczyć. Dostałem kod rabatowy w sklepie otto.de i się zastanawiam nad Amplitunerem🤔 Jest do wyboru: X3800 / X6800 / X8500 w zależności od modelu rabat jest inny. Ale zależy mi na tym by móc korzystać z trzech kodeków na jednym set-upie i wszystkie na to pozwalają, natomiast dwa z nich posiadają Dirac i jest to dla mnie nowość z którą jeszcze nie miałem do czynienia, natomiast Denona X8500 już miałem i wiem jak gra. Jest też Onkyo RZ50/70 oraz Pioneer które to też mają Dirac, natomiast Onkyo nie ma Auro3D a Pioneer tak... Kurczę nie wiem czy się na coś nie zdecydować🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 17 października Autor Udostępnij Napisano 17 października Czy znajdzie się osoba która dobrze poleci amplituner? Bo nie sztuką jest wydać powiedzmy 2,5-3 tys € ale sztuką jest to by zrobić to mądrze👌 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 17 października Autor Udostępnij Napisano 17 października Jeszcze jedno pytanie! Ktoś mi może pomóc? Mam Denon-a AVR4310 podłączonego do Oled-a LG 77CS9LA za pomocą Optyka i oglądając filmy dzwięk mam w stereo wchodzący na Amplituner a wychodząc na kolumny PLII Cinema lub Neo6: coś tam... brak DD lub DTS W TV mam tak ustawione: Użyj głośników zewnętrznych wraz z głośnikami telewizora i dalej mam urządzenie wyjścia optycznego A w zaawansowanych mam tak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 18 października Udostępnij Napisano 18 października Dnia 12.10.2024 o 11:16, PanKlor napisał: Kolega Ci chyba już nie odpisze... Jednak jest. Powstał jak feniks z popiołów :D:P 19 godzin temu, amatorkina napisał: Dostałem kod rabatowy w sklepie otto.de i się zastanawiam nad Amplitunerem🤔 Jest do wyboru: X3800 / X6800 / X8500 Ile za 6800? 18 godzin temu, amatorkina napisał: Czy znajdzie się osoba która dobrze poleci amplituner? Bo nie sztuką jest wydać powiedzmy 2,5-3 tys € ale sztuką jest to by zrobić to mądrze👌 No ale to raz doradzasz a raz pytasz? 16 godzin temu, amatorkina napisał: Mam Denon-a AVR4310 podłączonego do Oled-a LG 77CS9LA za pomocą Optyka i oglądając filmy dzwięk mam w stereo wchodzący na Amplituner a wychodząc na kolumny PLII Cinema lub Neo6: coś tam... brak DD lub DTS W TV mam tak ustawione: Bo sygnał jest 2.0? A na apce zmieniasz ścieżkę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 18 października Autor Udostępnij Napisano 18 października 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Ile za 6800? 2599€ ale po rabacie 2199€ X3800 jest 959€ a po rabacie 799€ X4800 oraz Onkyo RZ50 jest 1599€ a po rabacie 1399€ X8500 jest 2199€ a po rabacie 1899€ Onkyo RZ70 jest 2899€ a po rabacie 2499€ Pioneer LX805 jest 2899€ a po rabacie 2449€ 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: A na apce zmieniasz ścieżkę? Za każdym razem wybieram Angielski dźwięk i Polskie napisy 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: No ale to raz doradzasz a raz pytasz? Niestety tak czasem wychodzi🤷♂️ sam nie mogę się zdecydować... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 19 października Udostępnij Napisano 19 października (edytowany) Dnia 18.10.2024 o 10:16, amatorkina napisał: 2599€ ale po rabacie 2199€ X3800 jest 959€ a po rabacie 799€ X4800 oraz Onkyo RZ50 jest 1599€ a po rabacie 1399€ X8500 jest 2199€ a po rabacie 1899€ Onkyo RZ70 jest 2899€ a po rabacie 2499€ Pioneer LX805 jest 2899€ a po rabacie 2449€ Czyli 8500 taniej niz 6800 bo starszy? To chyba wolał bym RZ50 albo 4800 a dołożyć sobie końcówkę. Dnia 18.10.2024 o 10:16, amatorkina napisał: Za każdym razem wybieram Angielski dźwięk i Polskie napisy i wtedy coś się dzieje z sygnałem? Edytowano 19 października przez Piotr Sonido literówka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatorkina Napisano 19 października Autor Udostępnij Napisano 19 października 57 minut temu, Piotr Sonido napisał: wtedy coś się dzieje z sygnałem? Niestety nie, nie ważne co zawsze jest 2.0... Z konsoli gdy odpalę film z płyty to pokazuje dźwięk True-HD lub DTS-HD 59 minut temu, Piotr Sonido napisał: Czyli 8500 taniej niz 6800 bo starszy? No tak... technika leci do przodu to i starsze modele tanieją... 59 minut temu, Piotr Sonido napisał: To chyba wolał bym RZ50 albo 4800 a dołożyć sobie końcówkę Nie chcę więcej niż jeden element... i minimum 9 kanałów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 października Udostępnij Napisano 21 października Dnia 19.10.2024 o 12:27, amatorkina napisał: Niestety nie, nie ważne co zawsze jest 2.0... No to znaczy ze ewidentnie coś jest z wyjsciem dzwieku w TV. Dnia 19.10.2024 o 12:27, amatorkina napisał: Z konsoli gdy odpalę film z płyty to pokazuje dźwięk True-HD lub DTS-HD Czyli prawidłowo Dnia 19.10.2024 o 12:27, amatorkina napisał: Nie chcę więcej niż jeden element... i minimum 9 kanałów 🤷♂️ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts