Tweeter2016 Napisano 11 października Autor Udostępnij Napisano 11 października 5 minut temu, Gargan napisał: Mission 770 byłyby dla Ciebie jeśli nie lubisz czarnego Niektóre czarne są OK (moje dwa ostatnie zestawy są czarne ). Czarne są oklepane, trochę nudne. Podobnie jak czarne samochody (lub białe czy srebrne) - na ogół albo taksówka albo pojazd flotowy. Ale przykładowo, czarne high gloss Fyne Audio SP prezentują się dobrze! Jeszcze wracając do KEFów - nie lepsze będą podłogowe R5 od podstawkowych R3 Meta? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października (edytowany) 19 minut temu, Gargan napisał: No właśnie stereofonię i scenę podstawkowe robią lepszą. Podłogowe robią głębię. Wstawiles kiedys jednoczesnie podlogowki i podstawki, w tym samym pomieszczeniu, zeby porownac? Tej samej serii? Bo ja jestem zdania, ze jest duza roznica. To podlogowe robia lepsza stereofonie. Edytowano 11 października przez no_i_fajnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października Kto co lubi. Ja zawsze wolę podstawkowe. Nie obchodzi mnie duży bas, a plecy mniej bolą przy noszeniu podstawkowych 🙂 4 minuty temu, no_i_fajnie napisał: To podlogowe robia lepsza stereofonie. Jakoś tego nigdy nie usłyszałem. Co ma niby dać tę stereofonię? Większy bas? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października 4 minuty temu, Gargan napisał: Co ma niby dać tę stereofonię? Większy bas? To jest odpowiedz na moje pytanie, czy sluchales jednych i drugich. 5 minut temu, Gargan napisał: Jakoś tego nigdy nie usłyszałem. No wlasnie. Uczepiles sie basu. Uczepiles sie, zeby nie odpowiadac konkretnie na pytania 11 minut temu, no_i_fajnie napisał: Wstawiles kiedys jednoczesnie podlogowki i podstawki, w tym samym pomieszczeniu, zeby porownac? Tej samej serii? Tak, nie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 11 października Autor Udostępnij Napisano 11 października Dla mnie bas nie jest najważniejszy. Interesują mnie bardziej czyste wokale. Wyczytałem, że R5 są łagodniejsze (nie wiem co to znaczy), a R3 Meta mają lepszy bas. Jako ciekawostkę dodam, że wyszły nowe: KEF Q CONCERTO META. Za 5k zł. Ale to tylko taki news branżowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października 4 godziny temu, Tweeter2016 napisał: @Gargan poleca iść w podłogówki Audio Physic Classic 8. 3 godziny temu, Gargan napisał: ja toleruję tylko kolumny podstawkowe... i to raczej te mniejsze 😁 3 godziny temu, Gargan napisał: Może kiedyś pójdę w jakieś małe podłogówki. 3 godziny temu, Gargan napisał: Z podłogowych po taniości to chyba wziąłbym Opera Grand Mezza 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano 11 października Autor Udostępnij Napisano 11 października Co do pierwszego cytatu to ja to napisałem pół żartem pół serio. Bardziej żartując. Zresztą nie ma co się kłócić. Idę spać. Może jutro wątek się rozkręci w dobrym kierunku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października (edytowany) Co Cię bawi @no_i_fajnie? Słuchałem chyba wszystkich Focal Aria starszej generacji i nie usłyszałem, żeby było większe stereo z podłogowych. Więcej basu. Więcej głębi. Ale nie lepsze stereo. Edytowano 11 października przez Gargan Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października 2 minuty temu, Gargan napisał: Co Cię bawi @no_i_fajnie? Słuchałem chyba wszystkich Focal Aria starszej generacji i nie usłyszałem, żeby było większe stereo z podłogowych. Więcej basu. Więcej głębi. Ale nie lepsze stereo. Ja zadalem inne, konkretne pytanie, ciezko odpowiedziec? 36 minut temu, no_i_fajnie napisał: Wstawiles kiedys jednoczesnie podlogowki i podstawki, w tym samym pomieszczeniu, zeby porownac? Sluchales wszystkich, starszych generacji i spoko, a odpowiadajac na pytanie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października Już Ci odpowiedziałem. Widzę tu mnóstwo dziwnych ludzi, do których nie dociera, kiedy im się odpowiada. Jesteś jednym z nich? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października 25 minut temu, Gargan napisał: Już Ci odpowiedziałem. Widzę tu mnóstwo dziwnych ludzi, do których nie dociera, kiedy im się odpowiada. Jesteś jednym z nich? No ale nie odpowiedziales. Odpowiadasz nie na temat. "Wstawiles kiedys jednoczesnie podlogowki i podstawki, w tym samym pomieszczeniu, zeby porownac?" Tutaj mozna odpowiedziec - tak, albo nie, no i dopiero uzasadnic. To nie polityka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października Tak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października (edytowany) 24 minuty temu, no_i_fajnie napisał: Tak, albo nie, no i dopiero uzasadnic Dlatego ciezko Ci wierzyc. Nie umiesz odpowiadac. Wszedzie szukasz czegos zlego. Wstawiasz jotpegi i tyle z Twoich informacji. Podtrzymuje, ze jestes tutaj jednym z lepszych trolli Edytowano 11 października przez no_i_fajnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 11 października Udostępnij Napisano 11 października Nie? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts