PanKlor Napisano 23 października Udostępnij Napisano 23 października Warto. Pamiętaj, że potrzebny jest jeszcze mikrofon. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 23 października Udostępnij Napisano 23 października 15 godzin temu, Cloud napisał: Miałem sporo wątpliwości jak obecnie wygląda sprawa w pełnym wsparciem HDMI 2.1, ale dużo jest głosów, żeby podłączyć PC pod telewizor bezpośrednio i puścić audio do ampli. Teraz już nie ma problemów z HDMI w żadnym ampli. 15 godzin temu, amatorkina napisał: Denon 3800 dużo ludzi łączyło Heco z Denonami i byli zadowoleni i w tym i ja... najlepszy mój set jaki miałem A jeszcze więcej nie. Bo Heco i Dali to ciepłe granie. Szczególnie Dali z Denonem to raczej zestawienie którego się unika. Z Yamaha czy Onkyo po prostu gra to lepiej. Bardziej otwarcie. 5 godzin temu, Cloud napisał: A jak sprawdzi się w stereo/muzyce względem konkurencji? Warto zainteresować się licencją na Dirac Live? Tylko jeszcze mikrofon musisz dokupic. Pytanie pojawia się czy nie lepiej wybrać Onkyo 7100 w takim razie. Pytanie co wolisz. Denona czy Onkyo. Oba sa fajne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cloud Napisano 23 października Autor Udostępnij Napisano 23 października 6 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Tylko jeszcze mikrofon musisz dokupic. Pytanie pojawia się czy nie lepiej wybrać Onkyo 7100 w takim razie. Co ciekawe na stronie Onkyo mają wsparcie dla Diraca, ale już strona Diraca nie ma w kompatybilnych rządzeniach TX-NR7100, tylko TX-RZ30/TX-RZ50/TX-RZ70. I Onkyo nie wspiera też Dirac Live Bass Control (poza TX-RZ70). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 23 października Udostępnij Napisano 23 października 18 minut temu, Cloud napisał: ale już strona Diraca nie ma w kompatybilnych rządzeniach TX-NR7100, To strona gdzie można zakupić licencję. Może być tak, że NR7100 nigdy nie dostanie DLBC. Obecnie DLBC jest w RZ70, w innych RZ DLBC będzie dostępne w przyszłości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 października Udostępnij Napisano 24 października 15 godzin temu, Cloud napisał: Co ciekawe na stronie Onkyo mają wsparcie dla Diraca, ale już strona Diraca nie ma w kompatybilnych rządzeniach TX-NR7100, tylko TX-RZ30/TX-RZ50/TX-RZ70. I Onkyo nie wspiera też Dirac Live Bass Control (poza TX-RZ70). Nie wiem. Moje skromne zdanie jest takie że RZ30 zastępuje NR7100. ale na razie jestem jedyny który pcha tą informację. Wiec nie wiem. Ale może? W każdym razie NR 7100 ma Diraca jeśli o to pytasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cloud Napisano 24 października Autor Udostępnij Napisano 24 października 8 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Nie wiem. Moje skromne zdanie jest takie że RZ30 zastępuje NR7100. ale na razie jestem jedyny który pcha tą informację. Wiec nie wiem. Ale może? Specyfikacje wyglądają bardzo podobnie, więc istnieje takie prawdopodobieństwo. A słyszeliście może coś o trybie "Protection Mode"? Cytując z innego forum: "The TX-NR7100 delivers "OK" performance across my tests. The problem as I have noted in previous reviews of this shared platform between Onkyo/Pioneer is this severe power limiting mode." Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 października Udostępnij Napisano 25 października Poza złączami PRE Out dla wszystkich kanałów wygląda tak samo. Tak. To informacja z ASR. Chodzi o to że amplitunery Pioneer i Onkyo jak się zaczynają grzac mocniej przechodza w jakiś tryb protection ograniczający moc. ALE uwaga! To wyszło jedynie na pomiarach. Nikt nigdy tego nie słyszał. Mało tego jest kilka przypadków gdzie użytkownicy byli zadowolenie z użytkowania RZ50 bo tam tez to jest i dopiero po przeczytaniu tego stwierdzili że wtedy to zauważyli. Wiec z dystansem z dystansem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cloud Napisano wczoraj o 10:32 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 10:32 (edytowany) Czekam jeszcze na jakąś większa dostępność RZ30 i jego testy, a w tym czasie chciałem Was zapytać, czy polecacie jakieś niedrogie kable instalacyjne, żeby podłączyć surroundy i subwoofer, bo pewnie będę je przeciągał w ścianie. Coś takiego jest ok? https://superkable.com/bitner-lp0204-przewod-glosnikowy-2x2-5mm-instalacyjny-czarny-p-832.html Edytowano wczoraj o 10:49 przez Cloud Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cloud Napisano wczoraj o 10:55 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 10:55 (edytowany) Ale z instalacyjnymi (i ekranowanymi) mono RCA nie widzę nic specjalnego (koło 10m długości potrzebuję). Edytowano wczoraj o 11:10 przez Cloud Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Ja nadal uważam że to będzie 7100 z dodatkowymi złączami. Testy nie potrzebne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts