teken020 Napisano 20 października Udostępnij Napisano 20 października Dzień dobry. Na wstępie chcę zaznaczyć że na sprzęcie audio za bardzo się nie znam. Kupując sprzęt audio kieruję się przekonaniem; drogie = lepsze. Kilka dni temu zamówiłem słuchawki senhaiser HD 800 s. Z tego co się orientuję, potrzebny będzie również jakiś DAC. Mam "okazję" kupić używany Sennheiser HDV 820 za cenę 1600 euro. Ponoć jest to sprzęt dedykowany do tych słuchawek. Moje pytanie; czy to dobra cena za ten DAC, a może lepiej za podobne pieniądze kupić coś innego? (wizualnie bardzo podobają mi się wzmacniacze "lampowe" np. LineMagnetic LM-845IA. Bardzo ładny) Słuchawek będę używać do PC (muzyka, filmy, gry itp.) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 21 października Udostępnij Napisano 21 października Cześć Wszystko zależy od tego, czego oczekujesz od dźwięku. Czy szukasz ocieplenia, neutralności? Może czegoś jeszcze innego? Do Sennheiserów HD800s opcji jest sporo, m.in. warto sprawdzić moim zdaniem iFi Audio Neo iDSD 2, FiiO K19, czy np. Topping DX9. Omawiamy też HD800 w naszym filmie, zachęcam do obejrzenia W razie czego zapraszam na odsłuchy i ogółem do kontaktu, podziałamy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 21 października Udostępnij Napisano 21 października Dnia 20.10.2024 o 17:35, teken020 napisał: Dzień dobry. Na wstępie chcę zaznaczyć że na sprzęcie audio za bardzo się nie znam. Kupując sprzęt audio kieruję się przekonaniem; drogie = lepsze. Kilka dni temu zamówiłem słuchawki senhaiser HD 800 s. Z tego co się orientuję, potrzebny będzie również jakiś DAC. Mam "okazję" kupić używany Sennheiser HDV 820 za cenę 1600 euro. Ponoć jest to sprzęt dedykowany do tych słuchawek. Moje pytanie; czy to dobra cena za ten DAC, a może lepiej za podobne pieniądze kupić coś innego? (wizualnie bardzo podobają mi się wzmacniacze "lampowe" np. LineMagnetic LM-845IA. Bardzo ładny) Słuchawek będę używać do PC (muzyka, filmy, gry itp.) Witam. Chodzi Ci o wzmacniacz sluchawkowy z przetwornikiem? Ja bym nie szedl w drogie klocki. Polowe tansze czy nawet mniej kosztowne, tez te sluchawki napedza. KIedys tych Sennheizer na Vioelectric V222 sluchalem i tez bylo bardzo przyjemnie. Sprawdz wzmacniacze od Feliks Audio i White Bird Amplification - to sa tylko wzmacniacze, wiec bedziesz potrzebowal jeszcze przetwornik. IfI Audio, Fiio, HiFiman, Topping, Monolith czy Shiit Audio, tez sa dobre. Poprostu musisz je sprawdzic. Kesli sie nie myle te 300 oHm powinno sie z lampowymi dobrze spisac. Ja sam mam Singxer SDA2 - polecam jesli gdzies znajdziesz. Maja tez inne w ofercie, bo ten moj jest juz kilku letni. Co do przetwornikow - powyzsze firmy i jeszcze Denafrips lub Lusician Audio. Choc te nie sa tanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts