Skocz do zawartości

Konfiguracja sprzętu - potrzebna pomoc

luque23

Recommended Posts

Cześć,
mam problem z połączeniem moich urządzeń w całość.
Sprzęty:
Cambridge Audio DacMagic Plus z bluetooth
Gramofon z wyjsciem bluetooth
Teac W1200
Monitory JBL Series 3

Obecnie Teac jest podpięty bezposrednio pod monitory przez RCA - chciałbym go podpiąć do DAC Magic aby móc sterować głośnością - czy jest to możliwe? Mam możliwość sterować głośnoscią tylko w monitorach knobami ulokowanymi z tyłu. Oba urządzenia mają wejscie/wyjscie USB typu B - niby są dostępne kable tego typu męski-męski B ale nie wiem czy to zadziała w ogóle? Próbowałem podłączyć Teak do DAC poprzez usb A-B jako urządzenie zewnetrzne ale nie czyta sygnału (ale za to czyta bluetooth i tak sie komunikuje z gramofonem lub innymi urządzeniami).

DAC Magic mam możliwość podpiąć do JBL poprzez XLR. Ale jak podepnę i RCA i XLR to dzwięk gra bardzo cicho. Trochę głupio przełączać te wtyczki. Jest jakiś sens żeby to zagrało razem? Ewentualnie co potrzebuję dokupić?

jbl.png

teak w1200.png

dac.png

marley gramofon.png

Zdecydowałem się na preamp Nobsound Mini. Ma wejście xlr oraz RCA i tak samo z wyjściem. Przez xlr podłącze daca, przez RCA kaseciaka i wyjdę xlrem do monitorów. Pytanie: czy mogę użyć y-spliterow dla RCA żeby w ten sposób jednocześnie mieć na wejściu i kaseciaka i gramofon? Czy lepiej łączyć się z gramofonem przez dac i bluetooth?

dostałem w prezencie tego dac magica i już jakoś w tę stronę poszło ze gramofon podłączałem cyfrowo żeby nie kupować kolejnych urządzeń. A że ostatnio zachciało się magnetofonu to sprawa się pokomplikowała całkowicie. Szukałem przedwzmacniacza w wyższych widłach cenowych (do tysiąca) i tylko m-patch 2 mi się rzucił w oczy. Jak polecisz coś lepszego a nobsound Mini będzie dramatem to rozważę wymianę.