Skocz do zawartości

KEF Q750 + Cambridge CXA81 - zamiana kolumn na co ?

FuRiOn

Recommended Posts

Dnia 2.11.2024 o 15:41, FuRiOn napisał:

Normalnie lata za ~800e. Ale widze ze to typowy do kina domowego, nie wiem czy fajnie zagra w stereo. Moze bardziej seria Vestia

Praktycznie niedostepne w holandi, belgi, niemczech (tutaj kolo 2000e). Jakis rarytas ze nikt tego nie ma.

Będzie wchodzić nowa Carina dlatego dostępność jest wszędzie ograniczona.

Dnia 2.11.2024 o 16:07, FuRiOn napisał:

Bardzo fajna propozycja, chce sprobowac ktores z B&W czy mi ogolnie odpowiada dzwiek tej marki. Bylem kiedys po Focale i mowie kurde ale zajebiscie graja a to gosc mi mowi ze w tle graly wlasnie B&W nie pamietam ktore ale seria 6xx i lepiej

Mam pewna zagwozdke bo na holenderskim allegro wygladaja one tez tak B&W 603 S3

a na innych aukcja wygladaja tak (druga fotka). Wygladaja jakby je roznilo 30 lat a przecdiez oznaczenie tak samo. O co chodzi z tym oznaczeniem B&W. Chcialbym szybko i fajnie polowac na te kolumny =]

bw 603s3.png

bw 603s3 bol.png

Zaktualizowana lista:

- KEF Q950  ~~890-1400e

- Klipsch RP-8000f II  ~1200e

- Pylon Diamond 28  ~1200-1500e

- Heco Aurora 1000  ~500e

- B&W 603s3  ~1300-1500e

- Focal Chorus 816v  ~350-500e

- Focal Theva N3 ~850e-1500e

- Fyne Audio F502  ~1250-1750e

- Dali Oberon 7

- Dali Ikon 6 mk2

- Pylon Sapphire 31
- Pylon Opal 30
- Pylon Pearl 27

"Stare" i "Nowe" 600 to dwie różne epoki. Są zwolennicy jednych i drugich co prawda, ale koniec końców dobrze dobrana elektronika stworzy dobre uzupełnienie. 

Do 603s3 warto dobierać ocieplone wzmacniacze, z dobrą wydajnością. Spadki w impendacji są pewną wskazówką.

Dnia 6.11.2024 o 19:41, Piotr Sonido napisał:

Za

Źle zrozumialem, sa to koty w przebraniu serii 5.

Dnia 6.11.2024 o 19:41, Piotr Sonido napisał:

Wyciągam popcorn :)

juz mozna zajadac. B&W wjechaly i jestem zachwycony. Dzisiaj w koncu sprawdze Bi-Wire podlaczone w AB mode na wzmaku. Jak nie bedzie roznicy to odlaczam =] Kolezka mnie strasznie namawia na to biwire ale wydaje mi sie ze szkoda zachodu. Dzisiaj obczaje

35 minut temu, FuRiOn napisał:

Źle zrozumialem, sa to koty w przebraniu serii 5.

juz mozna zajadac. B&W wjechaly i jestem zachwycony. Dzisiaj w koncu sprawdze Bi-Wire podlaczone w AB mode na wzmaku. Jak nie bedzie roznicy to odlaczam =] Kolezka mnie strasznie namawia na to biwire ale wydaje mi sie ze szkoda zachodu. Dzisiaj obczaje

Czyli to jest to?

A pokażesz jak u Ciebie stoją?

Czym Cie przekonały? Tak pytam dla lepszego zakończenia wątku. Generalnie gratulacje za odnalezienie swojego brzmienia!