peterek1980 Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października Witam. Mam do Państwa wielką prośbę. Otóż jak w temacie, w jaki sposób podłączyć, co i jak ustawić, w tv lub ampli żeby to grało. Denon AVR 1509 i Sharp 50 FQ. Połączyłem kablem optycznym. Niestety albo nie działa, albo czegoś po prostu nie ustawiłem lub nie włączyłem. Bardzo proszę jakąś dobrą duszyczkę o pomoc, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października (edytowany) Normalnie bym napisał żebyś użył HDMI, ale ten ampli chyba nie ma ARC. Jeśli się nie mylę to w ten sposób zagrają tylko źródła podłączone pod amplituner, ale nie usłyszysz nic z audio co pochodzi z TV. Tak więc potrzebujesz ekstraktor. https://allegro.pl/oferta/ekstraktor-hdmi-2-0-toslink-konwerter-arc-5-1-hdcp-12432364215 W opisie aukcji dobrze opisany sposób podłączenia. Edytowano 27 października przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterek1980 Napisano 27 października Autor Udostępnij Napisano 27 października (edytowany) Zatem pytanie, do czego właściwie w tym amplitunerze służą te połączenia optyczne? Tutaj gosc podobno podłączył po OPT, ale jak to zrobił, ze mu działa ? Edytowano 27 października przez peterek1980 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bora902 Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października podlacz optykiem tv sharp do optyka w amplitunerze wlacz wyjscie optyczne w funkcjach telewizora opcja 3 > kupic nowy amplituner bo tv sharp jest zbyt nowoczesny do tego grata Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fan Bluesa & Sonusa Napisano 27 października Udostępnij Napisano 27 października Jesli dobrze pamietam : Setup Wejscia dogital OPT 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 października Udostępnij Napisano 28 października nie działa bo pewnie masz to wejście inaczej przypisane. Wyzeruj amplituner i to powinno wskoczyć samo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterek1980 Napisano 28 października Autor Udostępnij Napisano 28 października (edytowany) Panowie, bardzo dziękuję za pomoc. Poszedłem tropem Fan Bluesa & Sonusa. Niestety za Chiny nie chciało działać. Wybawieniem okazała się rada Piotra Sonido. Po wyzerowaniu ampli, wszystko zaczęło pięknie działać Jeszcze raz dziękuje wszystkim za pomoc. Nie zawiedliście. pozdrawiam. Edytowano 28 października przez peterek1980 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 29 października Udostępnij Napisano 29 października Nie ma za co Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts