Piotr Sonido Napisano 25 listopada Udostępnij Napisano 25 listopada Na razie powiedział bym że widzieliśmy pewne korekty. Ale jednak inflacja nadal do góry. Teraz tez pomału bo pomału ale waluty ida do góry. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salon Planeta Dźwięku Napisano 25 listopada Udostępnij Napisano 25 listopada 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Na razie powiedział bym że widzieliśmy pewne korekty. Ale jednak inflacja nadal do góry. Teraz tez pomału bo pomału ale waluty ida do góry. No, ale musisz przyznać, że korekty z okresu covidowego i niedoboru półprzewodników do tego co się stało z ampami av to jest mocne pikowanie w dół (w górę się nie da ). 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 listopada Udostępnij Napisano 26 listopada 22 godziny temu, Salon Planeta Dźwięku napisał: No, ale musisz przyznać, że korekty z okresu covidowego i niedoboru półprzewodników do tego co się stało z ampami av to jest mocne pikowanie w dół (w górę się nie da ). Tak. Ceny elektorniki głównie amplitunerów znacznie poleciały. Ale jest w tym drugie dno. Niestety sporo nie u nas. Na Amazonie i w Niemczech można kupic niektóre amplitunery znacznie ale to znacznie taniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salon Planeta Dźwięku Napisano 26 listopada Udostępnij Napisano 26 listopada 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Tak. Ceny elektorniki głównie amplitunerów znacznie poleciały. Ale jest w tym drugie dno. Niestety sporo nie u nas. Na Amazonie i w Niemczech można kupic niektóre amplitunery znacznie ale to znacznie taniej. Wiem, życia nam to niestety nie ułatwia Ale nie mamy na to wpływu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek3 Napisano 26 listopada Udostępnij Napisano 26 listopada Dnia 17.11.2024 o 23:57, piotrblawut@gmail.com napisał: Hej, Czy w cenie do 10 tys. zł można złożyć lepszy zestaw 5.1.2 pod kino domowe? Głośniki, które by mnie interesowały to: - Aplituner RX-V6A - Indiana Line Diva 6 - Indiana Line 3 - Indiana Line 7 - Basso 880 - Indiana Line RD 280 Jeżeli chodzi o wykorzystanie to: 85% filmy, 10% gry, 5% muzyka. Byłby to pierwszy zestaw kina domowego, jaki bym posiadał, więc nie mam porównania do tańszego sprzętu. Moim celem jest wybranie głośników w przedziale 6 oraz 10 tys. aby zrobić porównanie i podjąć decyzję czy warto "dopłacać". Jeżeli chodzi o tańszy zestaw to myślałem nad RX-V6A + Nota 550 X + Nota 740 X + Nota 240 X + RD 280 + Basso 840 Poniżej załączam układ pomieszczenia i podglądowe ułożenie głośników. za 8K arcam AVR11 sam kupiłem ostatnio wysyłają nówki a głośniki jakieś za 2K https://csmusiksysteme.net/Home-Cinema/AV-Receiver/Arcam-AVR11-schwarz-B-Ware.html zamieniłem denona 2400H na tego arcama 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrblawut@gmail.com Napisano 26 listopada Autor Udostępnij Napisano 26 listopada Dzięki za polecenie, ale wątpię, żeby był w stanie kupić głośniki 5.1.2 za 2k W piątek jadę na odsłuch zestawu od Indiana line Diva 5 oraz Heco Aurora 700. Dodatkowo wykonam jeszcze odsłuch na Nota 550 w celu porównania czy warto dopłacać te 5k do kina 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek3 Napisano 26 listopada Udostępnij Napisano 26 listopada 6 godzin temu, piotrblawut@gmail.com napisał: Dzięki za polecenie, ale wątpię, żeby był w stanie kupić głośniki 5.1.2 za 2k W piątek jadę na odsłuch zestawu od Indiana line Diva 5 oraz Heco Aurora 700. Dodatkowo wykonam jeszcze odsłuch na Nota 550 w celu porównania czy warto dopłacać te 5k do kina przesiadłem sie z Denon AVR-X2400H a to chyba wiele nie odstaje od RX-V6A ?, ale jak odpaliłem tego arcama w stereo to kilka razy wstawałem sprawdzić czy mi centralny nie gra tyle sie nowego dzieje w stereo i to samo w kinie jest skok jakościowy zauważalny tak myślę teraz po co mi to 5.0 głośniki mam właśnie za jakieś 2K 5.0 bez suba magnaty i nagle zaczęły grać jak za xK więcej Na start bym sobie kupił 2 przody centralny i byle co na tył i tego arcama i potem myślał czy suby, czy grure jeszcze ale ja nie jestem miłośnikiem nieskończonego basu 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 listopada Udostępnij Napisano 28 listopada Dnia 26.11.2024 o 09:23, Salon Planeta Dźwięku napisał: Wiem, życia nam to niestety nie ułatwia Ale nie mamy na to wpływu. Wiem jak to działa pamiętam. Teraz jest trudniej bo ceny na zachodzie są znacznie niższe. Jak dawniej były tylko trochę no to negocjacje , tu się urwał oz kolumn wychodziło na to samo. Ale teraz niektóre rzeczy są -50% Dnia 26.11.2024 o 11:32, piotrblawut@gmail.com napisał: Dzięki za polecenie, ale wątpię, żeby był w stanie kupić głośniki 5.1.2 za 2k W piątek jadę na odsłuch zestawu od Indiana line Diva 5 oraz Heco Aurora 700. Dodatkowo wykonam jeszcze odsłuch na Nota 550 w celu porównania czy warto dopłacać te 5k do kina O widzisz. Na tym samym ampli? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrblawut@gmail.com Napisano Piątek o 22:41 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 22:41 Dziękuje wszystkim za pomoc. Finalnie i stanęło na Indiana Line 5 + 3 + 7 + Basso 880 + RD 280 + RV-V6A w cenie 10k za cały komplet. Zagrały one moim zdaniem dużo lepiej niż Heco Aurory. Wstępnie Divy 3 wywalę do garderoby do szafy. Jeżeli będą się tam źle sprawowały, to pójdą do biura pod stereo, a dokupię coś mniejszego na szafkę nocną (obok łóżka). Jedyne co chciałbym jeszcze ustalić to położenie atmosów. Czy powinny one być bliżej głowy i szerzej na szerokość frontowych? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano Sobota o 07:12 Udostępnij Napisano Sobota o 07:12 Atmosy na boki możesz zamontować tak jak narysowałeś. Wydaje mi się że może ciut bliżej głowy, mają one być nad uchem lekko z przodu (referencyjnie 80 stopni w rzucie bocznym). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano Sobota o 07:18 Udostępnij Napisano Sobota o 07:18 piotrblawut@gmail.com jaki wybrałeś projektor , ekran ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrblawut@gmail.com Napisano Sobota o 13:02 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 13:02 5 godzin temu, Butler napisał: Atmosy na boki możesz zamontować tak jak narysowałeś. Wydaje mi się że może ciut bliżej głowy, mają one być nad uchem lekko z przodu (referencyjnie 80 stopni w rzucie bocznym). Czyli nie rozsuwać ich bardziej na boki? Przybliżę je do 80 stopni nad głową 5 godzin temu, maciek72 napisał: jaki wybrałeś projektor , ekran ? Valerion VisionMaster Plus 2 w preorderze na KickStarterze. Czekam jeszcze na dostawę projektora - póki co zamówiłem próbki ekranu z chin, żeby przetestować matte white, crystal gray, black crystal o różnych gainach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Poniedziałek o 07:18 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 07:18 Teoretycznie mają byc rozsunięte ale tu wygląda to dobrze. Jaki jest rozstaw ich? 160? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts