BlaBla Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 8 minut temu, cymes napisał: Jak pomieszczenie pomogło to pewnie tak. (strojenie portu 42,5hz) Ciekawe że @BlaBla odczuwa większe zejście pomimo że Sonusy na papierze schodzą niżej. Nie do końca chodziło mi o niższe zejście tylko o efekt: 1. uwydatnienia basu poprzez cofnięcie tonów średnich "do szeregu" 2. zróżnicowania i realności basu, przez co stał się bardziej zauważalny Zatem bas wcale nie musi być niższy - wystarczy że jest lepszy i lepiej ułożony w całości brzmienia aby zwracał uwagę. Ale teraz po prawie 2 tygodniach nadal brzmi wiernie i realistycznie ale juz nie robi wrażenia, tzn. nie przykuwa uwagi sam z siebie. 1 Odpisz, cytując
cymes Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, BlaBla napisał: zróżnicowania i realności basu, przez co stał się bardziej zauważalny Basior Rubiconów jest fajnie zróżnicowany a zakres 60-120hz odpowiada za jego muzykalność. @BlaBla jak finalnie zostałeś z ustawieniem ? Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Stoją na wprost równolegle do ścian. W sumie zgodnie z zaleceniami producenta. Dałem je jeszcze ciut do przodu i miałem wrażenie poprawy głębi ale może to tylko taka plyta się trafiła, bo ruch był niewielki i nie chce mi się wierzyć, ze dał taki efekt zauwazalny. Raczej nagranie. Dziś posłucham więcej. Właśnie zamawiam standy pod wymiar, dzięki którym kolumny jeszcze ciut się odsuną od ścian . Niewiele, ale u mnie na tej osi każdy cm jest wart poświęceń 🤣. Odpisz, cytując
Recommended Posts