Blyetka Napisano 27 listopada Udostępnij Napisano 27 listopada Cześć, Ostatnio naszła mnie chęć by kupić sobie jeden z gramofonów tangencjalnych Revoxa, ponieważ są porządnie wykonane, wyglądają cudownie oraz przede wszystkim są to chyba jedne z nielicznych gramofonów posiadających klasyczny montaż na wkładkę 1/2 zamiast T4P, jak to zwykle bywa w większości gramofonów linearnych. Z tego co się orientuję istnieją 4 tangencjalne modele Revoxa - B790, B791, B795 oraz B291. Słyszałem, że B291 to praktycznie to samo co B791, tylko jest to nieco nowsza usprawniona wersja. B795 wygląda jak B791 lub B291 tylko bez wyświetlacza led, natomiast B790 różni się całkowicie od reszty, i tu właśnie pojawia się moje pytanie - jakie są dokładne różnice pomiędzy tymi modelami i który z nich jest ostatecznie najlepszy? W Internecie bardzo trudno jest znaleźć jakiekolwiek informacje na temat różnic pomiędzy tymi modelami, zdaje się, że B791 to model najwyższy, ale ciężko jest mi znaleźć jakiekolwiek konkrety. Szczególnie interesuje mnie model B790, gdyż jest on teoretycznie najtańszy, ale czy również najgorszy - tego nie wiem. Mam nadzieję, że znajdzie się tu jakiś koneser Revoxów i rozwieje moje wątpliwości 😄. Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam 😃. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts