Palmos Napisano 19 lutego Udostępnij Napisano 19 lutego 6 godzin temu, haleem napisał: jest śrubką na płaski śrubstak pod ramieniem 😳 A nie poprzez odkręcenie tych dwóch imbusów? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 19 lutego Udostępnij Napisano 19 lutego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haleem Napisano Środa o 08:11 Udostępnij Napisano Środa o 08:11 (edytowany) nie, śrubka pod ramieniem (nad lewą strzałką) odkręcona odblokowuje windę, po ustawieniu vta trzeba z powrotem dokręcić😉 Edytowano Środa o 08:12 przez haleem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano Środa o 08:18 Udostępnij Napisano Środa o 08:18 2 minuty temu, haleem napisał: śrubka pod ramieniem (nad lewą strzałką) No nie. Ta śrubka jest po to żeby wyregulować windę (a ściśle wysokość igły nad płytą) po np zmianie vta. Natomiast regulacja vta odbywa się poprzez poluzowanie tych dwóch imbusów oznaczonych strzałką i uniesienie bądź opuszczenie całego ramienia. Po ustawieniu ramienia (vta) blokujemy je dokręcając imbusy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano Środa o 10:27 Udostępnij Napisano Środa o 10:27 Dokładnie tak. Wysokość windy regulujemy niezależnie od VTA. To drugie ustawiamy po poluzowaniu dwóch śrub imbusowych wskazanych przez @Palmos Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haleem Napisano Środa o 11:00 Udostępnij Napisano Środa o 11:00 rzeczywiście wg instrukcji wysokość ramienia reguluje się imbusami, winda najwyraźniej działa w mniejszym zakresie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano Środa o 12:10 Udostępnij Napisano Środa o 12:10 1 godzinę temu, haleem napisał: wg instrukcji A właśnie... Skąd można zdobyć tą instrukcję? Nigdzie nie mogę znaleźć na internecie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Dnia 26.02.2025 o 13:10, Palmos napisał: A właśnie... Skąd można zdobyć tą instrukcję? Nigdzie nie mogę znaleźć na internecie. Też właśnie wczoraj szukałem i faktycznie jest problem,ja dostałem z gramofonem ale po japońsku i to zaledwie kilka kartek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Dnia 17.02.2025 o 10:44, Palmos napisał: 1. https://www.ebay.pl/itm/115724161912?itmmeta=01JM9MFKNY9HM2R759E681YTT4&hash=item1af1b29378:g:BAgAAOSw8cdkBlcT Proponuję kupić to. Dużo łatwiej i lepiej można ustawić wkładkę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts