Skocz do zawartości

Proszę o dobór urządzenia napędzającego kolumny :)

Łukasz Chmiel

Recommended Posts

Witam.

Poniżej dodaje plan pokoju 18m2 aby lepiej zobrazować temat. 

Jestem w posiadaniu kolumn Indiana line Nota 550x. Chciałbym dobrać do nich jakiś wzmacniacz/ampli do kwoty 1000zł (używany) oczywiście jeśli warto będzie dołożyć 300 zł do czegoś naprawdę konkretnego co mi polecicie to jasna sprawa że temat do ogarnięcia. Dodam od razu że jestem osoba która nie ma jakiegoś wybitnego słuchu i że tak powiem zadowoli się nawet Altusami. Wiem że najlepiej sprawdzić sprzęt na odsłuchu ale obecnie nie mam takiej możliwości dlatego też przychodzę z nadzieją waszych sugestii i ewentualnej pomocy z waszych własnych doświadczeń. Otóż zestaw miałby służyć do uniwersalnego grania muzyka (rock,rap, klubowa łupanka) /tv / nagłośnienie 18m2 czasami głośniejszą muzyką ze względu czy to na rodzinny sylwester czy urodziny. Oczywiście rozumiem że może oczekiwania są wygórowane ale tak jak wspomniałem wcześniej mogę iść na kompromisy ze względu na nie wygórowane podejście do super jakości brzmienia. Raczej nie planuje rozbudowy w system KD chyba ze dołożenie suba ale mówiąc szczerze nie wiem czy będzie w ogóle potrzebny. 

Myślałem nad tymi sprzętami ale nie wiem czy słusznie 🙂 

RX-V4A ( tutaj miałem możliwość odsłuchu i można powiedzieć że było ok) - chodź pewnie da sie lepiej w tym budżecie

nad 356bee

Harman Kardon HK 3390

Pioneer A-40AE

YAMAHA R- N 602

Nie które sugestie powyżej są nieco ponad budżet ale może warto? Sam nie wiem czy jest sens po prostu ładować coś lepszego do tych kolumn. 

sasassaas.jpg

• 2 weeks later...