Skocz do zawartości

Nuprime Stream 9 - jakość Tidal

JacekWoy

Recommended Posts

2 godziny temu, Carmion napisał:

Moim zdaniem odtwarzacz sieciowy możesz zmienić np. Na wiim pro I po coaxial do DAC. 

Mam w sypialni Wiim Pro. Jak podłączam go zamiast Nuprime Stream 9 to gra dużo gorzej. Słychać róznice bardzo mocno.

2 godziny temu, Tomasz S. napisał:

Firma Nuprime sprzedaje transport za niemałe pieniądze gdzie kuleje oprogramowanie i nie zaktualizują go , tylko wypuszczą nowy sprzęt więc postanowiłeś dokupić od nich CD.

Nie wnikam , ale nie rozumiem.

Heja. Myśle że kluczowe jest pierwsze zdanie które napisałem. Przeczytaj jescze raz w wolnej chwili to wydaje mi się że zrozumiesz:)

16 godzin temu, JacekWoy napisał:

Mam w sypialni Wiim Pro. Jak podłączam go zamiast Nuprime Stream 9 to gra dużo gorzej. Słychać róznice bardzo mocno.

Transport ma znaczenie. Ja wierze i wiem bo sprawdziłem. I nie daj sobie wmówić że jest inaczej.

Ale NuPrime sieciowe także omijam.

Natomiast to Ty masz być zadowolony.

34 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Transport ma znaczenie. Ja wierze i wiem bo sprawdziłem. I nie daj sobie wmówić że jest inaczej.

Ale NuPrime sieciowe także omijam.

Natomiast to Ty masz być zadowolony.

Ja testowałem transport wiim pro po coaxial do dac oraz po usb PC do dac i różnicy nie mogłem wyczuć pomiędzy pc a wiim. A słuchałem te same utwory na Tidal. To jakie są godne uwagi transporty sieciowe? Nie zwracając uwagi na dac bo i tak z zewnętrznego korzystam. 

21 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Ja z kolei korzystałem z ifi, PC, Wiim, Malina i kurcze no Wiim odbieram jako brzmienie jaśniejsze.

Być może dlatego odbieram pozytywnie wiima i nie czuję różnicy bo Roksan Caspian gra dość ciepło i nuprime neutralnie. Więc może dobrze się wpasował w mój system. 

Ale jestem ciekaw streamer ifi. Bez problemu ogarnia na Tidal connect pliki 24/192?