Przemek Olszewski Napisano Czwartek o 19:38 Udostępnij Napisano Czwartek o 19:38 Witam, proszę o fachową opinię na temat kolumn do mojego starego Onkyo TX-NR 626. https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-taga-tav-606f-se-CID99-ID138kp4.html https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-canton-509-2-dc-CID99-ID12RNao.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=4 Jestem laikiem w tym temacie, wydaje mi się że canton są lepsze , ale czy tak jest , tego nie jestem pewien . Proszę o opinie na ten temat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Piątek o 07:03 Udostępnij Napisano Piątek o 07:03 Sa lepsze. Ale grają tez jasniej. To albo traktuj jako "ale" albo jako "i" Te Cantony zdecydowanie lepsze ale ich stan jest mocno wątpliwy. No i Ty powinieneś szukać zestawu 5.1 a nie 2.0 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Olszewski Napisano Piątek o 19:04 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 19:04 Dzięki Piotrze za odpowiedż, Na początek chcę zacząć wymianę od kolumn . Powiedz jeszcze czy takie Cantony nie będą za mocne do tego wzmacniacza ? Wiem że ich stan zewnętrzny jest taki sobie, ale z tym sobie poradzę o ile reszta jest zadbana. W tej cenie to najlepsze kolumny jakie znalazłem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Olszewski Napisano Niedziela o 11:03 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 11:03 Szukam suba do filmów , co sądzicie o tym ? https://www.olx.pl/d/oferta/subwofer-500w-klipisch-ksw-15-jest-mozliwosc-przystosowania-do-800w-CID99-ID11DjZU.html?reason=observed_ad Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Poniedziałek o 07:15 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 07:15 Dnia 20.12.2024 o 20:04, Przemek Olszewski napisał: Powiedz jeszcze czy takie Cantony nie będą za mocne do tego wzmacniacza ? Po pierwsze kolumny nie mają mocy One moga ja jedynie przyjac. Wiec nie. Druga sprawa to kwestia właśnie stereo czy kina. W kinie nie będa wykorzystane w pelni bo to kwestia ustawienia na amplitunerze. W stereo też nie bo amplituner kina nie napedzi ich wystarczajaco w porownaniu do wzmacniacza. Tylko jak mowie musiał bys je bardzo dobrze ogladnac bo tam to wydaje sie ze w srodku moga tez byc niezle namieszane Sub fajny le znowu. Nie wział bym go. STAN jesteś ryzykantem powiem tak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Olszewski Napisano Poniedziałek o 17:59 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 17:59 Dzięki Piotr za poświęcenie chwili na odpisanie na moje amatorskie wypociny 😉 Tak wiem że jestem ryzykantem w takich zakupach, dlatego szukam głosu rozsądku u znawców tematu. Kolumny już kupiłem 😐 facet okazał się nie być oszustem. Jak byś znalazł jeszcze chwilkę to powiedz proszę , Napisałeś (W kinie nie będa wykorzystane w pelni bo to kwestia ustawienia na amplitunerze. ) Czy nie dam rady tego ustawić ? Na tę chwilę jestem posiadaczem starego REL Q100E, jest to konstrukcja zamknięta i nie daje efektu którego oczekuje się podczas oglądania filmów, z tego co czytałem zamknięte konstrukcje są bardziej do muzyki. Czy dałbyś mi jakieś wskazówki albo przykłady czego szukać, na co zwrócić uwagę , co omijać. Może jakieś przykłady z olx. Mam duże pomieszczenie o nieregularnych kształtach, rady jakie dostałem do tej pory to -( szukać jak największego z Bass-reflex) no to znalazłem to co widziałeś 😅 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano Poniedziałek o 18:45 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 18:45 Duże i nieregularne pomieszczenie aż prosi sie o więcej niż 1 subwoofer. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Olszewski Napisano Poniedziałek o 19:43 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 19:43 Dlatego chcę zostawić RELa i dodać coś bardziej do kina panie Klor 😉może jakieś przykłady ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano Poniedziałek o 19:48 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 19:48 Najdroższy i najlepszy otwarty sub na jaki Cię stać. Szukaj promocji na Klipsche RP albo SVS serii PB. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Olszewski Napisano 11 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 11 godzin temu To nie moja półka cenowa, mój budżet to max 1000zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts