Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Chodzi mi o ten model telewizora co na zdjęciu ponieważ jest tam coś takiego jak obrazy zdjęcia, muzyka wideo to można zrobić aktualizacje oprogramowania albo zmienić oprogramowanie telewizora żeby w razie potrzeby można było i znalazłem coś takiego nie wiem czy wiecie bo można do starego telewizora bez Smart TV podłączyć takie coś co nazywa się przystawką i potem macie Smart TV bez zakupu nowego telewizora który ma tę funkcję i wtedy gdybym pobrał i zapisał filmy czy inne pliki w bluetooth lub w pobranych to czy po odłączeniu tego sprzętu zapisałyby mi się również te rzeczy w głównym telewizorze? Były by one również dostępne bez tego sprzętu?

FB_IMG_1630704005394.jpg.2743217921a0305d04de90cc40495dd2.jpg

Napisano

TV jest tylko wyświetlaczem treści. Mogą one pochodzić z wewnętrznych aplikacji TV, jak i zewnętrznych przystawek, playerow, konsol itp. To normalne że jak jest stary soft a stan ekranu nadal BDB to korzysta się zabawek typu Amazon Stick itp. Mam sporo znajomych co trzyma w domu jeszcze plazmowe telewizory.

Technicznie problemem może być brak ARC / eARC, wówczas trzeba kombinować by wyciągnąć audio do kina domowego czy soundbara. Twój TV ma podstawowe ARC wiec będziesz ograniczony do skompresowanych kodeków. TrueHD oraz DTS-HD nie przejdzie.