Arko55 Napisano 1 stycznia Udostępnij Napisano 1 stycznia Witam przez ostatni rok kilka par słuchawek udało mi się przesłuchać i postanowiłem zrobić krótką klasyfikacje, generalnie przebierałem w niedrogich konstrukacjach. Mój tor jest dosyć neutralny, równy tonalnie Transport to PC na Linuxie, DAC LKS 003, wzmacniacz Black Pearl na zasilaniiu po baterii, kable zasiląjace marketowe, USB jak i RCA bardziej znanych firm. miejsce 5 - Pionner SE A1000 na padach od Brainwavz + bardzo detaliczne, tym bardziej że kosztują grosze + duża scena, bardzo dobra na szerokość, fajna separacja instrumentów + angażujący otwarty styl grania - na wymienionych padach czuć nieco za duże podbicie w granich 200-300hz - pady w wersji stock jakie miałem dawały bardzo słaby dosick do głowy, słuchawki łatwo spadały z głowy - braki w wypełnieniu dźwięku - zbyt mało basu na padach stock jak i Brainvawz miejsce 4 - Sennheiser HD565 + bardzo fajnie nasycona średnica, niezłe dociążenie w tym pasmie + bardzo dobrze siedzą na głowie, dobry docisk + ogółem przyjemniejsca barwa względem SE A1000 - wycięte skraje pasma - nieco mniejsza rozdzielczość względem reszty słuchawek w tym porównaniu - niezbyt duża scena w każdym kierunku - problemy z wtykami które potrafią czasem przerywać miejsce 3 - AKG K712pro + bardzo detaliczne, w tej klasie duża rozdzielczość + dosyć równe, ułozone granie, bardziej naturalne przy wyżej opisanych słuchawkach + przyjemny otwarty angażujacy styl gry + bardzo wygodne + duża scena w każdym kierunku, bardzo ładna separacja - braki w dociążeniu na basie - minimalny nalot matowości w paśmie - słabej jakości plastikowe elementy które potrafią pękać miejsce 2 - Beyerdynamic T90 + dużo detali, lecz minimalnie mniej szczegółowe przy K712 + świetne dociążenie przy wyżej wymienionych modelach + ładnie nasycona barwa + generalnie najlepsza równowaga tonalna barwy na moim torze (K712 minimalnie za duzy nacisk na wyższą średnicę a za chudy bas) + nieco węższa scena ni.ż w K712, w zamian bardzo fajnie ułożona budowana przed głową w głąb + mega wygodne, idealny docisk do głowy - nieco za dużo wysokigo sopranu, czasem czuć jego podbicie ponad resztą miejsce 1 - Sony MDR CD2000 + najbardziej szczegółowe, rozdzielcze słuchawki z całego zestawienia + najbardziej otwarte granie i zaskakujące + scenicznie są najbardziej przestrzenne, jeszcze większa scena w 3 kierunkach względem K712 + najszybsze na dole pasma jak i najmniej "zmulone" + wysokie tony mega przejrzyste, doświetlone, dobrze rozciągnięte w góre + bardzo wygodne - barwa w średnicy ma jeden peak który jest nieco za duży, w granicy 3-4khz, stąd myslę że pod mój tor delikatnie równiej zagrają T90 - delikatnie zbyt mało niskiego i średniego basu, lecz to małe odchyły Technicznie Sony wyrażnie lepiej zagrały z wszystkich modeli, jest to wyraźny krok na przód, jeszcze gdy by wyrównać środek pasma było by idealnie jak dla mnie, albo do momentu jak znmowu coś nie wymienię w torze audio Dziekuje za uwagę 4 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts