Skocz do zawartości

D5 pro klon dartzeel

Sundin997

Recommended Posts

• 3 weeks later...
Dnia 5.01.2025 o 09:41, Sundin997 napisał:

Rzeczywiście ten dartzeel w oryginale wygląda kosmicznie.Nie jestem fachowcem od elektroniki ale być może,zachowali wszystkie parametry techniczne oryginału.

Ja osobiście po oczytaniu wielu opinii  w sieci zaryzykowałem i zamówiłem.

Będzie za jakieś 2 tygodnie.

Dojechał?

Jaka opinia?

Więc żeby mieć jakiś punkt odniesienia to muszę napisać,że jakimś super fachowcem nie jestem.

Wzmaki które dotychczas miałem i słuchałem to taka niższa półka nad 356bee muda44,jakimś tam niższy xindak,creek Evolution,primare a20, Hegel h70 czyli wzmaki takie maks 2-3 koła używki.

Nigdy nie miałem droższym sprzętów jak np Denon pma1600 ,roksanów atolli tak że nie mam pełnego porównania.

Głośniki które mam obecnie to Heco aurora 700 (zmieniony tweeter na seas) które słuchałem przez chwilę przy ich zakupie z jakimś marantzem w klasie A ,u mnie w domu grały z Yamaha v6a,Cambridge audio ażur 651w i Hegel h70.

Ogólnie z każdym z tych sprzętów grało to średnio,niektóre utwory fajnie ,niektóre nawet bardzo fajnie,ale też sporo aż krew z uszu leciała,najbardziej denerwowały mnie wysokie tony.

Po podłączeniu d5pro z (zaznaczam że tylko) z wiim ultra do moich Heco,nigdy w życiu nie słyszałem takiej różnicy po zmianie wzmacniacza.Pierwszego dnia różnica na plus wydawała mi się duża a już po trzech dniach jak się trochę wygrzał wręcz gigantyczna.To są inne głośniki,wysokie dzwięki są nie do poznania i przestały męczyć ucho,bas jest potężny do tego co było,dzwięk w końcu zaczął się odrywać od głośników.

W końcu idę dobrą drogą.Teraz kupuje daca też z chin a następne przedwzmacniacz i też żółtych.

Napisano (edytowany)
5 godzin temu, marma2 napisał:

To śpiesz się bo za chwilę nałożą cła i inne g.......ne podatki i wyjdzie to sporo drożej. Bo już boli niektórych, że hifi może być w cenie roweru a nie samochodu.

"Atak klonów"na pewno nie jest na rękę branży.

Szczerze mówiąc to ten chinol przywrócił mi wiarę w dobre stereo,,bo już nie wiedziałem czy to głośniki kiepskie,czy wzmak,czy kable,czy źródło czy pomieszczenie czy w końcu moje uszy bo też tak pomyślałem.Przecież wydać na wzmaka z 8-9 tyś zł przy naszych zarobkach krajowych to gigantyczne pieniądze,gdzie reszta...?A tutaj sprzedałem starego wzmaka za ponad tysiąc dołożyłem półtora ze skarbonki,portfel cały i to gra i to słychać od razu a nie na granicy percepcji ani wmawiania sobie że niby lepiej i mam w d..ie że to chinol.

Edytowano przez Sundin997

4 minuty temu, marma2 napisał:

Póki jest możliwość to trzeba korzystać. Za chwilę Wielki Brat zza oceanu wyda rozkaz o nałożeniu ceł na chińskie wyroby a my zasalutujemy i skończy się tanie kupowanie.

Możliwe że wkrótce będziemy mieć takie zmiany na świecie,że zbyt płytki bass będzie najmniejszym problemem, ale nie idźmy w offtopa.