Skocz do zawarto艣ci

Jaki wzmacniacz stereo z triggerem 12V i wyj艣ciem na subwoofer (kino domowe)

Recommended Posts

Napisano

Temat na pograniczu kina domowego i audio / stereo, nie wiem gdzie lepiej umie艣ci膰 馃檪

Ale do meritum - mojego zestawu g艂o艣nik贸w 2 x Polk Audio R700 + JBL HDI-1200P u偶ywam jako kino domowe i jestem bardzo zadowolony.

Mo偶e nie mam d藕wi臋ku 3D, ale tak jak jest w zupe艂no艣ci mi wystarcza i nie chc臋 tego zmienia膰.

Do telewizora mam pod艂膮czony (toslinkiem) jakie艣 zintegrowane badziewie (Dayton Audio HTA200),聽 pod to w/w g艂o艣niki, i jest naprawd臋 OK, z jednym ma艂ym wyj膮tkiem: obecny wzmacniacz nie ma triggera 12V, tak wi臋c funkcj臋 w艂膮czenia subwoofera ustawi艂em na "AUTO" (do wyboru ON/AUTO/TRIGGER/OFF) , aby w艂膮cza艂 si臋 po wykryciu sygna艂u.聽

Problem w tym 偶e przy scenach o niskim nat臋偶eniu d藕wi臋ku lub bez niskich ton贸w, sub w trybie auto ma tendencj臋 do ci膮g艂ego w艂膮czania / wy艂膮czania si臋 co generuje do艣膰 g艂o艣ne (w ka偶dym razie 艂atwo s艂yszalne) klikanie jego wewn臋trznych prze艂膮cznik贸w. Rok tak wytrzyma艂em, ale czas na zmiany.

Chcia艂bym kupi膰 jaki艣 zintegrowany wzmacniacz, kt贸ry tak samo jak obecny pod艂膮cz膮 sobie przez toslink pod telewizor, ale kt贸ry b臋dzie mia艂 wyj艣cie triggera 12V tak aby subwoofer by艂 zawsze w艂膮czony kiedy w艂膮czony jest wzmacniacz, bez wzgl臋du na to czy aktualnie gramy jakie艣 niskie tony czy nie.

Je偶eli mo偶ecie co艣 poleci膰, b臋d臋 bardzo wdzi臋czny.

Napisano

Bez ogranicze艅 bud偶etowych ? ;)

Zapomnij o optyku, wstaw tam co艣 z HDMI ARC jak NAD M10 V3, b臋dzie Arc, Dirac, streamer, trigger ( wej艣cie i wyj艣cie ) , wyj艣cie na sub itd.聽