Dawid Broszko Napisano 30 stycznia Udostępnij Napisano 30 stycznia Kupiłem tv LG oled 77cali B3. Rozglądam się nad soundbarem. Od grudnia obserwuje cenę LG s95tr lecz teraz jak już "uzbierałem" kwotę to cena wzrosła z 2799 na 4499. Ktoś wie czemu tak wzrosła ? Cena poniżej 3tys była przez chyba pół roku...Może już nie produkują s95tr i zaraz wyjdzie nowy model? A może coś innego ma związek z tą ceną? Jaki soundbar polecacie z LG aby działała wow orchiestra ? A może lepiej kupić tego z Samsunga 990d za 3549zł? Co polecacie zrobić ? Zakup nie musi być na już, ale w połowie marca wypadałoby już podłączyć 👌 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 31 stycznia Udostępnij Napisano 31 stycznia Żaden. Chcesz koniecznie soundbar to Sonos albo Cambridge EVO ONE. Jak nie to w tej cenie Wiim AMP + ELAC B6.2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salon Planeta Dźwięku Napisano 31 stycznia Udostępnij Napisano 31 stycznia 16 godzin temu, Dawid Broszko napisał: Kupiłem tv LG oled 77cali B3. Rozglądam się nad soundbarem. Od grudnia obserwuje cenę LG s95tr lecz teraz jak już "uzbierałem" kwotę to cena wzrosła z 2799 na 4499. Ktoś wie czemu tak wzrosła ? Cena poniżej 3tys była przez chyba pół roku...Może już nie produkują s95tr i zaraz wyjdzie nowy model? A może coś innego ma związek z tą ceną? Jaki soundbar polecacie z LG aby działała wow orchiestra ? A może lepiej kupić tego z Samsunga 990d za 3549zł? Co polecacie zrobić ? Zakup nie musi być na już, ale w połowie marca wypadałoby już podłączyć 👌 Nikt Ci tu niestety nie "klepnie" soundbara dopóki nie wytłumaczysz się dlaczego nie chcesz systemu stereo Za 2800 zł byłbyś w stanie kupić już podstawowy wzmacniacz i dwa monitory, które zagrają o niebo lepiej od tego soundbara. Jeśli już to tak jak wyżej @Piotr Sonido napisał - Sonos. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid Broszko Napisano 1 lutego Autor Udostępnij Napisano 1 lutego Żona chce soundbar to będzie miała soundbar. Ale szukam czegoś do 3500... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 1 lutego Udostępnij Napisano 1 lutego Jajca Normalnie jajca z tymi nowymi facetami . 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid Broszko Napisano 1 lutego Autor Udostępnij Napisano 1 lutego Jajca to fakt że nikt nie podał konkretnego soundbaru. To tak jakbym zapytał jak odmianę jabłka kupić a każdy proponowałby mi marchewkę 1 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 1 lutego Udostępnij Napisano 1 lutego Zgadza się, jakby ktoś nie był świadomy to monitory zagrają lepiej od soundbara, może z wyjątkiem zejścia basu, bo niektóre suby od soundbara już coś tam potrafią. Tyle że mysle ze każdy wie co to soundbar a co to monitory i co lepsze do muzyki, wiec „auto-odpowiedz” na każde pytanie o soundbar jest trochę bez sensu. Wg mnie jak ktoś potrzebuje poprawić w wygodny sposób dźwięk z tv to soundbar jest dobrym i racjonalnym rozwiązaniem. Sam mam dwa systemy stereo a do tego dwa soundbary do tv i jak dla mnie dają radę. W cenie ok 3500 polecam poparzyć na Polk Audio Magnifi Max lub Samsung 990d (można wyrwać w tych pieniądzach). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid Broszko Napisano 1 lutego Autor Udostępnij Napisano 1 lutego Czyli Samsung 990d będzie lepszym rozwiązaniem niż LG s95tr? (W s95tr mam opcję połączenia z telewizorem LG (wow orchiestra) i głos z soundbar i telewizora jest wtedy jednocześnie. W 990 d Nie ma takiej możliwości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 1 lutego Udostępnij Napisano 1 lutego I dobrze, że głośniki z tv nie będą grały bo i po co, skoro słabsze niż w soundbarze? Ta „funkcja” ma służyć właśnie temu, zebys do tv od LG oglądał się za soubdbarem LG. W samsungu jest to samo. Taki wymuszony „x-sell”. Ja bym nigdy tego nie włączał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid Broszko Napisano 1 lutego Autor Udostępnij Napisano 1 lutego Dobra to wezmę 990d dzięki! To ma być tylko do oglądania sporadycznie filmów bez muzyki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 1 lutego Udostępnij Napisano 1 lutego Koncertów na tym samsungu tez bez wyrzeczeń można posłuchać. Daj znać jak wrażenia. I popatrz na pare filmów na YouTube w jakich trybach te Samsungi najlepiej grają. Np ten Andrew Robinsona. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 lutego Udostępnij Napisano 3 lutego Dnia 1.02.2025 o 12:30, Dawid Broszko napisał: Żona chce soundbar to będzie miała soundbar. Ale szukam czegoś do 3500... No to obojętnie. Bo i tak kasa wyrzucona. Kup jej jakiegoś LG za 800-900 zł. Albo Samsung z tego samego budżetu. W sumie obojętnie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts