Skocz do zawartości

Zakup używanego kina domowego Pioneer

Stanislaw Gebik

Recommended Posts

Witam, znalazłem  używany zestaw kina domowego w bardzo dobrym stanie technicznym - Pioneer VSX-529 wraz z kolumnami też Pioneera (S-ES21-LR-K) bez subwoofera . Wiem że to już wiekowy sprzęt, ja się średnio znam proszę o pomoc i opinię jeżeli chodzi o kolumny i amplituner ,co o tym myślicie, warto?

Amplituner... Ma HDMI, ma ARC, więc możesz w pełni (bez Atmosa) wykorzystać potencjał z filmów dostępnych na VOD za pośrednictwem telewizora. Jest Dolby TrueHD oraz DTS-HD MA oraz HRA, to po podłączeniu odtwarzacza/playera do wejść amplitunera odtworzysz wszystkie filmy pochodzące z BluRay, oczywiście także bez Atmos. Minus... OSD jest bardzo archaiczne, brak bluetooth. No i przede wszystkim to model mający już dekadę bo mamy 2025r. Na rynku masz NOWY Denon AVR-S670H który jest podstawowym modelem Denona o podobnej mocy i z taką samą ilością kanałów, ale z o wiele bardziej zaawansowaną współczesną elektroniką wart na rynku poniżej 1500zł. Wobec tego więcej jak 300zł bym za tego Pionka nie dał. Kolumny to totalna budżetówka, fajerwerków nie będzie ale na początek jeśli ktoś Ci odda komplet z ampli za 600-700zł a nie masz zamiaru kupić NOWEGO ampli (to by było bardziej racjonalne) to o ile wszystko SPRAWNE - możesz kupować.