Koll0 Napisano 7 lutego Udostępnij Napisano 7 lutego Witam, posiadam amplituner Pionieer VSX-528. Poszukuję do niego jakichś ciekawych głośników. Jestem laikiem jeśli chodzi o temat audio itd. Chciałbym aby głośniki sprawdziły się zarówno w muzyce jak i przy wieczornym kinie. Stawiałbym na zestaw 5.1 ale nie upieram się na subwoofer jeśli reszta głośników zapewnie podobne wrażenia niskich tonów. Budżet +/- 1000 zł. Przejrzałem kilka forum i spodobały mi się głośniki w takiej konfiguracji Jamo S606 + S60 CEN + S 60 SUR. Z góry dziękuję za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 8 lutego Udostępnij Napisano 8 lutego Zdublowałeś post. Wiec napisze to samo co w tamtym To fatalne kolumny. Nie do tego amplitunera. Lepiej Quadral Quintas wszystkie odmiany było ich ze 4 pewnie. Taga 606 też ze 3 edycje. pamiętaj że sub to mus! Za tysiaka. To chyba Quadrale z Magnatem ale to i tak wyjdzie poza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koll0 Napisano 9 lutego Autor Udostępnij Napisano 9 lutego 13 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Zdublowałeś post. Wiec napisze to samo co w tamtym To fatalne kolumny. Nie do tego amplitunera. Lepiej Quadral Quintas wszystkie odmiany było ich ze 4 pewnie. Taga 606 też ze 3 edycje. pamiętaj że sub to mus! Za tysiaka. To chyba Quadrale z Magnatem ale to i tak wyjdzie poza. No dobra, znalazłem kilka fajnych propozycji z 0lX zarówno Quadral Quintas jak i Taga 606. Skoro SUB to mus to za jakiś czas dokupię. Polecisz jakiegoś SUB'a do tcyh zestawów. Z góry przepraszam za nieznajomość tematu i jego dubel. Szukam czegoś przy czym przyjemnie ( w miarę) obejrzę film a w razie potrzeby zrobię "domówkę" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koll0 Napisano 9 lutego Autor Udostępnij Napisano 9 lutego Dnia 8.02.2025 o 11:48, Piotr Sonido napisał: Zdublowałeś post. Wiec napisze to samo co w tamtym To fatalne kolumny. Nie do tego amplitunera. Lepiej Quadral Quintas wszystkie odmiany było ich ze 4 pewnie. Taga 606 też ze 3 edycje. pamiętaj że sub to mus! Za tysiaka. To chyba Quadrale z Magnatem ale to i tak wyjdzie poza. Te zestawy Quadral Quintanas to tanie są. Tak mi się wydaje. Znalazłem zestaw 5.0 model. 5000F za 500 złotych. Opłaca się ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 10 lutego Udostępnij Napisano 10 lutego Dnia 9.02.2025 o 01:52, Koll0 napisał: No dobra, znalazłem kilka fajnych propozycji z 0lX zarówno Quadral Quintas jak i Taga 606. Skoro SUB to mus to za jakiś czas dokupię. Polecisz jakiegoś SUB'a do tcyh zestawów. Z góry przepraszam za nieznajomość tematu i jego dubel. Szukam czegoś przy czym przyjemnie ( w miarę) obejrzę film a w razie potrzeby zrobię "domówkę" Rozumiem że tez nie szukamy czegoś wykwintnego drogie. Wiec poluj na Magnata 302A Uzywany w idealnym stanie. 6 godzin temu, Koll0 napisał: Te zestawy Quadral Quintanas to tanie są. Tak mi się wydaje. Znalazłem zestaw 5.0 model. 5000F za 500 złotych. Opłaca się ? Własnie tak. I drugie 500 zł za dobry działajacy sub. No i? Nie ma za co Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koll0 Napisano 10 lutego Autor Udostępnij Napisano 10 lutego 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Rozumiem że tez nie szukamy czegoś wykwintnego drogie. Wiec poluj na Magnata 302A Uzywany w idealnym stanie. Własnie tak. I drugie 500 zł za dobry działajacy sub. No i? Nie ma za co Tak, nie szukam niczego drogiego. Dopiero wchodzę w ten temat i chciałbym zobaczyć z czym to się je. Chciałem też odejść od małego kina domowego i wejść w coś większego. W takim razie poluje na ten model kolumn. Dziękuję za pomoc. Sub'a też poszukam. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 10 lutego Udostępnij Napisano 10 lutego nie ma sprawy, jak coś jeszcze trzeba to pisz. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koll0 Napisano 14 lutego Autor Udostępnij Napisano 14 lutego (edytowany) Dnia 10.02.2025 o 09:44, Piotr Sonido napisał: nie ma sprawy, jak coś jeszcze trzeba to pisz. Kupiłem zestaw 5.0 Quadral Quintas seria 5000. Jak przyjdzie to pochwalę się wrażeniami. Sub przeszedł mi koło nosa, miałem polecanego Magnata 302A, idealnie pod kolor zesatwu. Niestety spóźniłem się z zakupem i teraz muszę poczekać na kolejną okazję. Edytowano 14 lutego przez Koll0 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego To był bardzo popularny sub. Lepiej nie tyle brac pod kolor co zwracać uwagę na jego stan. QQ5000 fajne paczki. W swojej cenie? Nie ma się absolutnie do czego przyczepić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koll0 Napisano 17 lutego Autor Udostępnij Napisano 17 lutego Dnia 15.02.2025 o 07:53, Piotr Sonido napisał: To był bardzo popularny sub. Lepiej nie tyle brac pod kolor co zwracać uwagę na jego stan. QQ5000 fajne paczki. W swojej cenie? Nie ma się absolutnie do czego przyczepić. Dopłaciłem właśnie za wygląd + wieszaki do mniejszych i finalnie wyszło 800 złotych. A oprócz tego suba Magnata jest coś ciekawego czym równiez mógłbym się zainteresować ? Fakt, ten Magnat wygląda dobrze, solidnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 18 lutego Udostępnij Napisano 18 lutego Pytanie o cenę i stan. Starsze Heco może, to bardzo podobna konstrukcja. Starsze Tannoy Msub aczkolwiek one chodziły po 500 zł kiedyś. Ktoś mi niedawno mówił że za 1000zł widział, no to trochę mnie wcieło. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 18 lutego Udostępnij Napisano 18 lutego 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Pytanie o cenę i stan. Starsze Heco może, to bardzo podobna konstrukcja. Starsze Tannoy Msub aczkolwiek one chodziły po 500 zł kiedyś. Ktoś mi niedawno mówił że za 1000zł widział, no to trochę mnie wcieło. W zeszlym roku kupiłem do syna do pokoju za 700zł, większość ogłoszeń oscylowała 800-900zł 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 19 lutego Udostępnij Napisano 19 lutego 22 godziny temu, Butler napisał: W zeszlym roku kupiłem do syna do pokoju za 700zł, większość ogłoszeń oscylowała 800-900zł No to faktycznie podrożały. Jak stan perfekt to fajny biznes. Używasz i sprzedajesz drożej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koll0 Napisano 26 lutego Autor Udostępnij Napisano 26 lutego Dnia 15.02.2025 o 07:53, Piotr Sonido napisał: To był bardzo popularny sub. Lepiej nie tyle brac pod kolor co zwracać uwagę na jego stan. QQ5000 fajne paczki. W swojej cenie? Nie ma się absolutnie do czego przyczepić. Od dwóch dni testuje kolumny, grają ładnie. W filmach lepiej słychac dialogi, wyraźniej. Otoczenie, dźwięki lepiej i wyraźniej docieraja do ucha, jest więcej szczegółow. Względem poprzedniego kina domowego wrażenia słuchowe na plus. Chociaz żona mówi, że bas byl lepszy w poprzednim zestawie (tam był sub) Graja głośno - w przedziale 0-100 głośności w ampli na poziomie 60 już przeszkadza. Borykam sie z problemem połaczenia dekoder+TV+ampli. Podczas odtwarzania z dekodera dzwięk i obraz jest, natomiast odtwarzanie z TV dźwięku brak (chyba, że przełącze w TV na PCM) Czy w tym wypadku nie tracę na jakości dźwięku ? PCM ograni chyba tylko w stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 27 lutego Udostępnij Napisano 27 lutego 21 godzin temu, Koll0 napisał: Chociaz żona mówi, że bas byl lepszy w poprzednim zestawie (tam był sub) nic więc dziwnego W każdym systemie kinowym musi być sub 21 godzin temu, Koll0 napisał: Borykam sie z problemem połaczenia dekoder+TV+ampli. Podczas odtwarzania z dekodera dzwięk i obraz jest, natomiast odtwarzanie z TV dźwięku brak (chyba, że przełącze w TV na PCM) Czy w tym wypadku nie tracę na jakości dźwięku ? PCM ograni chyba tylko w stereo. Kwestia ustawień i pewnie konkretnych modeli TV, Dekodera. Streaming robisz z TV? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koll0 Napisano 27 lutego Autor Udostępnij Napisano 27 lutego (edytowany) 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Streaming robisz z TV? Tak z TV. 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Kwestia ustawień i pewnie konkretnych modeli TV, Dekodera. W TV LG (modelu nie pamiętam) HDMI działa w trybie PCM ( w innych trybach stream z TV nie działa). Podłączony do ampli pod HDMI OUT. W ampli włączony tryb Control oraz ARC. Dekoder podłączony pod HDMI IN w ampli. Edytowano 27 lutego przez Koll0 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 lutego Udostępnij Napisano 28 lutego 21 godzin temu, Koll0 napisał: Tak z TV Kup sobie na przykład Amazon Firestick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koll0 Napisano 28 lutego Autor Udostępnij Napisano 28 lutego 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Kup sobie na przykład Amazon Firestick Mam Mi Box'a. Dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 marca Udostępnij Napisano 3 marca Dnia 28.02.2025 o 08:33, Koll0 napisał: Mam Mi Box'a. Dzięki. Mi box nie ma dzwieku HD. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts