Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć. Proszę o doradzenie w kwestii przewodu trigger. Czy ma znaczenie, że przewód jack-jack jest mono lub stereo? W pobliskich sklepach dostepne są wyłącznie wersje stereo i najwygodniej byłoby mi kupić na miejscu bez zamawiania. Jedzie do mnie Fosi Z3 i chciałbym go automatycznie wyzwalać ze streamera Wiim Ultra.

Jeszcze jedno, czy może być najzwyklejszy przewód z MM firmy Hama, czy powinien być jakiś lepszy, lepiej zaizolowany?

Edytowano przez rafau

• 2 weeks later...
Dnia 17.02.2025 o 15:24, rafau napisał:

OK Sam sobie odpowiem. Może się kiedyś komuś przyda.

Kupiłem najzwyklejszy przewód marki Hama w MM., wersja stereofoniczna na mały jack-jack. Wszystko działa jak należy, streamer wyzwala włączenie wzmacniacza i jego wyłączenie.

Posiadasz 2x Z3? Jesteś zadowolony z niego? Z jakimi kolumnami u Ciebie gra? Zastanawiam się nad nim do swoich Polk R200

4 godziny temu, d00 napisał:

Posiadasz 2x Z3? Jesteś zadowolony z niego? Z jakimi kolumnami u Ciebie gra? Zastanawiam się nad nim do swoich Polk R200

Jak na razie pojedyńczy ZA3. Połączony z Wiim Ultra. Dokupiłem jeszcze osobny dac Fiio K11 R2R. Kolumny Dali Oberon 3. Powiem tak, jestem pod ogromnym wrażeniem jak to maleństwo potrafi zagrać. Niesamowita dynamika, zozdzielczość i ten bas, szybki, zwarty. Tego mi wcześniej brakowało gdy grałem na amplitunerze stereo Yamaha RN-602.  Dźwięk był zbyt uładzony, bez takiej ikry. Choć muszę przyznać,  że na początku myślałem,  że może zwrócić, że to granie jest jakby zbyt nachalne. Ale nie, absolutnie zostaje u mnie, polubiliśmy się. A najbardziej mnie cieszy w jaki sposób odtwarza muzykę klasyczną, poważną.  Wow! Co za wykop.

A propos łączenia w mono, podobno lepszym rozwiązaniem jest Fosi V3. Na Amazonie komplet z zasilaczem 1200 zł. Trzeba też wypatrywać promocji. Ostatnio ZA3 były za 500 z hakiem.

Edytowano przez rafau

31 minut temu, rafau napisał:

Jak na razie pojedyńczy ZA3. Połączony z Wiim Ultra. Dokupiłem jeszcze osobny dac Fiio K11 R2R. Kolumny Dali Oberon 3. Powiem tak, jestem pod ogromnym wrażeniem jak to maleństwo potrafi zagrać. Niesamowita dynamika, zozdzielczość i ten bas, szybki, zwarty. Tego mi wcześniej brakowało gdy grałem na amplitunerze stereo Yamaha RN-602.  Dźwięk był zbyt uładzony, bez takiej ikry. Choć muszę przyznać,  że na początku myślałem,  że może zwrócić, że to granie jest jakby zbyt nachalne. Ale nie, absolutnie zostaje u mnie, polubiliśmy się. A najbardziej mnie cieszy w jaki sposób odtwarza muzykę klasyczną, poważną.  Wow! Co za wykop.

A propos łączenia w mono, podobno lepszym rozwiązaniem jest Fosi V3. Na Amazonie komplet z zasilaczem 1200 zł. Trzeba też wypatrywać promocji. Ostatnio ZA3 były za 500 z hakiem.

Dzięki za info! Właśnie będę testował jeszcze Oberon 3 zamiast Polk R200. Bo trochę zimne to granie mają mam wrażenie. Najpierw dogram głośniki, potem wzmacniacz będę szukał dalej. ZA3 muszę spróbować koniecznie.