Francio Napisano Poniedziałek o 14:35 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 14:35 Cześć, Moja poczciwa karta dźwiękowa ASUS Xonar DX wyzionęła ducha po 12 latach i szukam czegoś nowego. Mimo podłączonych mocnych głośników jak na komputerowe Edifier S1000MKII, niestety obecne testowane dźwiękówki mają dla mnie za słabe wzmocnienie basu (Asus Strip Soar i SB X AE-5 Plus). Zastanawiam się nad dodaniem jakiegoś taniego przedwzmacniacza, który nie zrypałby za mocno czystości dźwięku. Może ktoś byłby w stanie coś polecić, ewentualnie jakiś tani DAC? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Wtorek o 06:43 Udostępnij Napisano Wtorek o 06:43 A może Ty szukasz kontrolera DJ? Bo potrzebujesz daca z PRE? dobrze to rozumiem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Francio Napisano Wtorek o 08:00 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 08:00 (edytowany) Lubię średnio niższe zakresy basu, dudniące grane głównie na sub-wooferze mnie nie interesują. Na Amplitunerze ustawiam często V-kę Chciałbym mieć podobne doznania podczas słuchania muzyki, filmów czy grania w zwykłych warunkach domowych. Wystarczy lekkie wzmocnienie do niskich i wysokich częstotliwości, bez wyczuwalnej straty jakości dźwięku. Edytowano Wtorek o 08:03 przez Francio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Francio Napisano Środa o 07:28 Autor Udostępnij Napisano Środa o 07:28 Znalazłem w końcu rozwiązanie, EQUALIZER APO, soft regulujący częstotliwości. Już po samej zmianie preamplification i podbiciu o 12dB w końcu mam to, co miałem wcześniej, dużo Vki, czyli basu i trebli :). Po podbiciu na max tj 20dB jest tak mocno, że szybko zaczynają uszy boleć i musiałem zredukować (te 12dB wydaje się optymalne dla fanów grania Vką). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 06:53 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:53 Czyli nie próbowałeś wcześniej żadnego softu wczesniej? Ok myslałem że od tego zacząłeś prawdę mówiąc Dobrze że się udało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts