mateuszmateusz Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Niedawno zakupiłem iFi Zen Dac v2 do moich słuchawek i różnica była ogromna, jak między ziemią i niebem. Sugerując się wieloma opiniami o połączeniu tego DAC-a z Zen Can dokupiłem v3 i poza samą możliwością wzmocnienia ....niewiele się zmieniło. Dźwięk jest NIECO cieplejszy oraz NIECO mniej detaliczny a opcji Xbass nad którą wielu się rozpływa (a na której mi zależy ze względu na słuchawki o konstrukcji otwartej) nie słychać prawie wcale. Piszę "prawie" bo po dłuższym poszukiwaniu utworów znalazłem taki, w którym słychać jakąkolwiek zmianę. W tym, że nie jest to placebo upewnia mnie jedynie włączenie XSpace a następnie XSpace + Xbass - tutaj różnicę jakąś słychać, choć też z ciżemek nie wywala delikatnie mówiąc. Natomiast TrueBass w DAC-u, pomijając zamulający, nieszczególnie satysfakcjonujący efekt, słychać BARDZO wyraźnie. Coś ze mną jest nie tak, czy połączenie DAC-a v2 z CAN-em v3 jest - co wydawałoby się bardzo wątpliwe - wadliwe? Korzystam ze słuchawek dt 990 Pro + Dolby Atmos. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Cześć Na pewno posłuchaj nieco dłużej tego zestawu + wyłącz upmix do Dolby Atmos w systemie. Po kilku dniach powróć do samego Zen Daca i Atmosa, usłyszysz jak wiele Cię omijało XBass działa delikatniej i moim zdaniem dużo lepiej niż Truebass. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts