karnas Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu Cześć, na stronie dystrybutora jest taka informacja: Dostępne złącza USB Jeśli chcesz odtwarzać muzykę z komputera, możesz wykorzystać złącze USB-B i podłączyć głośniki odpowiednim kablem do gniazda USB w komputerze. To spowoduje, że za proces przetwarzania dźwięku będą odpowiedzialne głośniki ELAC ConneX, które zastąpią wbudowaną w Twój komputer kartę dźwiękową. Wówczas głośność może być również kontrolowana za pomocą regulatora dostępnego w komputerze. Połączenie USB pozwala na obsługę przetwarzania dźwięku wysokiej jakości – z częstotliwością próbkowania do 96 KHz i 24-bitową rozdzielczością. Zestaw głośnikowy ELAC ConneX został wyposażony również w gniazdo USB-A. Służy ono jednak wyłącznie do aktualizacji oprogramowania. U mnie nie ma możliwości sterowania tylko z PCta. Na pcecie muszę ustawić głośność na maksymalną i potem sterować pilotem, czyli tak jak z każdego innego wyjścia analogowego. Czegoś nie wiem i jest jakaś ukryta opcja? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 4 godziny temu, karnas napisał: Cześć, na stronie dystrybutora jest taka informacja: Dostępne złącza USB Jeśli chcesz odtwarzać muzykę z komputera, możesz wykorzystać złącze USB-B i podłączyć głośniki odpowiednim kablem do gniazda USB w komputerze. To spowoduje, że za proces przetwarzania dźwięku będą odpowiedzialne głośniki ELAC ConneX, które zastąpią wbudowaną w Twój komputer kartę dźwiękową. Wówczas głośność może być również kontrolowana za pomocą regulatora dostępnego w komputerze. Połączenie USB pozwala na obsługę przetwarzania dźwięku wysokiej jakości – z częstotliwością próbkowania do 96 KHz i 24-bitową rozdzielczością. Zestaw głośnikowy ELAC ConneX został wyposażony również w gniazdo USB-A. Służy ono jednak wyłącznie do aktualizacji oprogramowania. U mnie nie ma możliwości sterowania tylko z PCta. Na pcecie muszę ustawić głośność na maksymalną i potem sterować pilotem, czyli tak jak z każdego innego wyjścia analogowego. Czegoś nie wiem i jest jakaś ukryta opcja? Cześć Ale nie użyłeś widzę USB B -> USB A do komputera. A takie właśnie połączenie umożliwiłoby Tobie przerzucić cały dźwięk z komputera na Connex. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karnas Napisano 8 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 8 godzin temu Mam podłączone usb-b głośnik i usb-a w kompie. Lindy 36673 Kabel USB 2.0 A-B czarny Anthra Line - 2m. Musi być jakiś inny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 25 minut temu, karnas napisał: Mam podłączone usb-b głośnik i usb-a w kompie. Lindy 36673 Kabel USB 2.0 A-B czarny Anthra Line - 2m. Musi być jakiś inny? Nie, tutaj wygląda że jest ok. https://apkpure.com/debut-connex/com.elac.connex.v1/download a czy mamy do tego ściągnięte oprogramowanie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts