romek25 Napisano 13 marca Udostępnij Napisano 13 marca Witam forumowiczów. Do swojego systemu, którego sercem jest NAD C658 dokupiłem ostatnio subwoofer SVS SB-1000. Po podłączeniu go do wyjścia SUB z Nada okazało się, że poziom sygnału jest tak niski, że nawet po ustawieniu poziomu wzmocnienia na SVS na max, jest on ledwie słyszalny. W ustawieniach Nada nie znalazłem nigdzie regulacji poziomu sygnału z wyjść SUB. Po kilku dniach eksperymentów poddałem się i zwróciłem subwoofer. Coś robię nie tak czy może jest to wada Nad C658? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin W Napisano Wtorek o 15:04 Udostępnij Napisano Wtorek o 15:04 Dnia 13.03.2025 o 10:17, romek25 napisał: Witam forumowiczów. Do swojego systemu, którego sercem jest NAD C658 dokupiłem ostatnio subwoofer SVS SB-1000. Po podłączeniu go do wyjścia SUB z Nada okazało się, że poziom sygnału jest tak niski, że nawet po ustawieniu poziomu wzmocnienia na SVS na max, jest on ledwie słyszalny. W ustawieniach Nada nie znalazłem nigdzie regulacji poziomu sygnału z wyjść SUB. Po kilku dniach eksperymentów poddałem się i zwróciłem subwoofer. Coś robię nie tak czy może jest to wada Nad C658? W BluOS miałeś włączony Subwoofer? NAD C658 ma dwa wyjścia subwooferowe - możę podłączyłeś pod nieaktywne? W BluOS możesz wyłączyć oba, włączyć jedno lub dwa. Ustaw na testy zwrotnicę (też w BluOS) np. na 150 Hz i zobacz czy gra. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek25 Napisano Czwartek o 08:25 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 08:25 Dzięki za podpowiedzi. Testowałem wszelkie możliwe ustawienia, przy włączonym jednym testowałem oba wyjścia, przy włączonych dwóch łączyłem kablem typu Y, zwrotnica na maksymalnie wysoki poziom odcięcia. Efekt zawsze ten sam - dźwięk ledwie słyszalny. Co ciekawe - duża różnica poziomów sygnału występuję również pomiędzy wyjściami RCA i XRL, to pierwsze jest znacznie głośniejsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts