eendriu Napisano 18 marca Udostępnij Napisano 18 marca Cześć, Posiadam PC oraz Macbooka, które mam podłączone do switcha USB (https://www.ugreen.pl/pl/products/inne-produkty/kvm/switch-przelacznik-kvm-usb-2x4-ugreen-usb-2-0-60641). Chciałbym również podłączyć do tego zestawu słuchawki (Beyerdynamic DT770 Pro 80Ohm). Wydaje mi się, że jedynym sposobem na realizację tego pomysłu jest zakup zewnętrznej karty dźwiękowej, którą podłączę do switcha. Dzięki temu mógłbym przełączać się między Macbookiem a PC za pomocą jednego przycisku na switchu. Czy dobrze rozumiem, że takie rozwiązanie zadziała? Jeśli tak, to jaka w miarę budżetowa karta dźwiękowa spełni to zadanie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 marca Udostępnij Napisano 18 marca Cześć, ogółem pod switchem wszystko powinno działać Jaki budżet masz na zakup? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eendriu Napisano 18 marca Autor Udostępnij Napisano 18 marca Chciałbym się zmieścić w 150-200 zł, czy w tym budżecie jest coś sensownego do polecenia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d00 Napisano 18 marca Udostępnij Napisano 18 marca (edytowany) 20 minut temu, eendriu napisał: Chciałbym się zmieścić w 150-200 zł, czy w tym budżecie jest coś sensownego do polecenia? Możesz sprawdzić Behringer UMC 22. Powinien uciągnąć spokojnie te słuchawki. Twoje słuchawki miałem zanim się przeniosłem na HD600 i grały u mnie jakiś czas pod konkurentem UMC 22 o nazwie M-Audio M-Track Duo - tyle, że tutaj miałem nieco problemy pod systemem macOS, także raczej polecałbym sprawdzić Behringer jak już. Aktualnie używam Focusrite Solo i podłączam pod niego mikrofon oraz gitarę - HD600 też są wpięte do niego jako wyjście i radzą sobie OK, ale one już mają dużo więcej Ohm od Twoich DT770 Pro (80Ohm). Focusrite działa super, ale to już cena trochę większa. Pewnie za ok. 500 zł byś znalazł. Wtedy interfejs pod switch USB i pod interfejs słuchaweczki na wyjście, a masz dodatkowo opcję w przyszłości wpiąć w to również jakiś sensowny mikrofon w razie potrzeby pod XLR i też używać z dwoma kompami. Edytowano 18 marca przez d00 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eendriu Napisano 18 marca Autor Udostępnij Napisano 18 marca 17 minut temu, d00 napisał: Możesz sprawdzić Behringer UMC 22. Powinien uciągnąć spokojnie te słuchawki. Twoje słuchawki miałem zanim się przeniosłem na HD600 i grały u mnie jakiś czas pod konkurentem UMC 22 o nazwie M-Audio M-Track Duo - tyle, że tutaj miałem nieco problemy pod systemem macOS, także raczej polecałbym sprawdzić Behringer jak już. Aktualnie używam Focusrite Solo i podłączam pod niego mikrofon oraz gitarę - HD600 też są wpięte jako wyjście i radzą sobie OK, ale one już mają dużo więcej Ohm od Twoich DT770 Pro (80Ohm). Focusrite działa super, ale to już cena trochę większa. Pewnie za ok. 500 zł byś znalazł. Z tego co wyczytałem to ten interfejs jest zasilany tylko przez USB, myślisz ze ten switch ugreen'a na usb 2.0 dostarczy wystarczająco mocy do prawidłowego dzialania interfejsu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d00 Napisano 18 marca Udostępnij Napisano 18 marca (edytowany) 17 minut temu, eendriu napisał: Z tego co wyczytałem to ten interfejs jest zasilany tylko przez USB, myślisz ze ten switch ugreen'a na usb 2.0 dostarczy wystarczająco mocy do prawidłowego dzialania interfejsu? Tak, tylko przez USB. Nie mam pojęcia, czy go uciągnie... obstawiam, że tak, ale pewności nie mam. Ten Twój switch ma DC IN 5V - tu kabelek i do ładowarki z drugiej strony. Wtedy raczej wszystko uciągnie. Edytowano 18 marca przez d00 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts