Skocz do zawartości

marantz stereo 70s + monitor audio bronze 100

Foton

Recommended Posts

Cześć, chciałbym Was poprosić o opinię czy Marantz stereo 70s będą dobrym połączeniem z Monitor Audio Bronze 100? Jestem laikiem w temacie audio, do tej pory miałem Elac Connex, ale rozsypały się całkowicie po niecałych 2 latach użytkowania. Szukam zestawu uniwersalnego, całość w okolicach 5 tys złotych. Głównie będę korzystał z gramofonu, Spotify oraz przy okazji do oglądania filmów i seriali. 

Pomieszczenie około 15-20 m2.

Nie szukam idealnego rozwiązania, tylko stosunkowo przyjemnego w tym budżecie. Nie rozważam używanych. 

11 godzin temu, Foton napisał:

A rezygnując z HDMI czy rozważałbyś denon pma-900hne, który jest w podobnej cenie?

Cześć

W okolicach 3800 zł masz Yamahę RN800 która również jest produktem wszystko w jednym.

Co prawda bez HDMI, ale uważam że mogłaby zagrać dobrze z tymi Monitor Audio.

Zapraszamy z resztą na testy :)

https://www.tophifi.pl/multiroom/musiccast/yamaha-musiccast-r-n800a.html?gad_source=1&gbraid=0AAAAAD3sgsFRhwLl7wEAcfQGBnDplCQKM&gclid=CjwKCAjw-qi_BhBxEiwAkxvbkH1LtC0Ytzhfbb-ULZg0TgBpRQjn9e_gi5ZnIBGNUC0lWSDsZ4WF7xoC3D8QAvD_BwE

yamaha-musiccast-r-n800a-cz-3.webp

21 godzin temu, Foton napisał:

A rezygnując z HDMI czy rozważałbyś denon pma-900hne, który jest w podobnej cenie?

Rozwazył bym ale PM7000n jest lepszy

14 godzin temu, Foton napisał:

Jeszcze ewentualnie czy kolumny dali oberon 3 robią jakąś różnicę, w którymś z tych zestawów. Dopytuje, ponieważ nie mam możliwości odsluchu w najbliższych miesiącach 

Tym bardziej do Dali Denon nie.