Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
12 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Fajny amplituner. Udało się dostac jakąś dobrą cenę?

Zamówiłem za 11 999 zł,  wczoraj była dostawa do Importera więc w przyszłym tygodniu będzie u mnie. 

Pozdrawiam.

Piotr

Napisano
Przed chwilą, Piotr Sonido napisał:

Standardowa cena u niektórych już. Nie chcieli zejsc ani złotówki czy Ty nie pytałeś? Pytam z ciekawości bo dostałem kiedyś pytanie gdzie go mozna kupić taniej.

Trochę mnie zainspirowałeś, bo faktycznie nie zadałem pytania o możliwość uzyskania rabatu.  Może dla tego nie pytałem bo wszyscy do których zwracałem się o ten amplituner twierdzili, że nie mają na stanie i jak tylko jest dostawa to w kilka dni wszystkie sztuki tego modelu się sprzedają. 

Napisano
Dnia 22.04.2025 o 07:25, Piotr Sonido napisał:

Może tak być. Nie wiem. Wydawało mi się że problemy z dostępnością amplitunerów na polskim rynku to juz przeszłość.

Daj znać jak  dotrze i jakie wrażenia ;)

Witam. Dzisiaj odebrałem TX RZ-70 podłączyłem i ....

W kinie domowym, różnic do Onkyo TX NR 6100, które by były mocno zauważalne raczej nie słyszę. (mała uwaga nie testowałem w kinie na wysokich poziomach głośności - pewnie tam się pokażą różnice)

W stereo różnica jest ogromna . TX-RZ70 gra po prostu jak wysokiej klasy wzmacniacz stereo, dźwięk jest szczegółowy, krystaliczny, selektywny, bas ma "kopnięcie" jest, nisko schodzący, mięsisty i jest go naprawdę dużo.

Jestem bardzo zadowolony z  zakupu.

Pozdrawiam.

Piotr

Napisano
4 godziny temu, Piotr U napisał:

W kinie domowym, różnic do Onkyo TX NR 6100, które by były mocno zauważalne raczej nie słyszę. (mała uwaga nie testowałem w kinie na wysokich poziomach głośności - pewnie tam się pokażą różnice)

W stereo różnica jest ogromna . TX-RZ70 gra po prostu jak wysokiej klasy wzmacniacz stereo, dźwięk jest szczegółowy, krystaliczny, selektywny, bas ma "kopnięcie" jest, nisko schodzący, mięsisty i jest go naprawdę dużo.

Pozdrawiam.

Piotr

Po dłuższym posłuchaniu kina na TX RZ70 to jednak inna liga niż Onkyo 6100.   Zarówno w kinie jak i w stereo pomiędzy tymi amplitunerami jest "przepaść" i warto było wydać każdą złotówkę na TX-RZ70. 

Napisano
Dnia 25.04.2025 o 14:36, Piotr U napisał:

Pozdrawiam.

Piotr

Z tym wysokiej jakości wzmacniacze mto bym nie przesadzał. Ale ciekawi mnie pierwsze zdanie odnośnie braku różnicy w kinie. DIRAC odpalony?

Dnia 25.04.2025 o 18:46, Piotr U napisał:

Po dłuższym posłuchaniu kina na TX RZ70 to jednak inna liga niż Onkyo 6100.   Zarówno w kinie jak i w stereo pomiędzy tymi amplitunerami jest "przepaść" i warto było wydać każdą złotówkę na TX-RZ70. 

A jednak :)

Tak ma być. 

Gratulacje :)