Piotr U Napisano 17 kwietnia Autor Napisano 17 kwietnia 20 godzin temu, maciek72 napisał: Co je napędza ? ONKYO 6100 oraz Vincent SV 737 (W przyszłym tygodniu Onkyo 6100 wylatuje a w jego miejsce jest zamówione ONKYO TX-RZ70 1 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 18 kwietnia Napisano 18 kwietnia Fajny amplituner. Udało się dostac jakąś dobrą cenę? Odpisz, cytując
Piotr U Napisano 18 kwietnia Autor Napisano 18 kwietnia 12 minut temu, Piotr Sonido napisał: Fajny amplituner. Udało się dostac jakąś dobrą cenę? Zamówiłem za 11 999 zł, wczoraj była dostawa do Importera więc w przyszłym tygodniu będzie u mnie. Pozdrawiam. Piotr Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 22 kwietnia Napisano 22 kwietnia Standardowa cena u niektórych już. Nie chcieli zejsc ani złotówki czy Ty nie pytałeś? Pytam z ciekawości bo dostałem kiedyś pytanie gdzie go mozna kupić taniej. Odpisz, cytując
Piotr U Napisano 22 kwietnia Autor Napisano 22 kwietnia Przed chwilą, Piotr Sonido napisał: Standardowa cena u niektórych już. Nie chcieli zejsc ani złotówki czy Ty nie pytałeś? Pytam z ciekawości bo dostałem kiedyś pytanie gdzie go mozna kupić taniej. Trochę mnie zainspirowałeś, bo faktycznie nie zadałem pytania o możliwość uzyskania rabatu. Może dla tego nie pytałem bo wszyscy do których zwracałem się o ten amplituner twierdzili, że nie mają na stanie i jak tylko jest dostawa to w kilka dni wszystkie sztuki tego modelu się sprzedają. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 22 kwietnia Napisano 22 kwietnia Może tak być. Nie wiem. Wydawało mi się że problemy z dostępnością amplitunerów na polskim rynku to juz przeszłość. Daj znać jak dotrze i jakie wrażenia Odpisz, cytując
Piotr U Napisano 25 kwietnia Autor Napisano 25 kwietnia Dnia 22.04.2025 o 07:25, Piotr Sonido napisał: Może tak być. Nie wiem. Wydawało mi się że problemy z dostępnością amplitunerów na polskim rynku to juz przeszłość. Daj znać jak dotrze i jakie wrażenia Witam. Dzisiaj odebrałem TX RZ-70 podłączyłem i .... W kinie domowym, różnic do Onkyo TX NR 6100, które by były mocno zauważalne raczej nie słyszę. (mała uwaga nie testowałem w kinie na wysokich poziomach głośności - pewnie tam się pokażą różnice) W stereo różnica jest ogromna . TX-RZ70 gra po prostu jak wysokiej klasy wzmacniacz stereo, dźwięk jest szczegółowy, krystaliczny, selektywny, bas ma "kopnięcie" jest, nisko schodzący, mięsisty i jest go naprawdę dużo. Jestem bardzo zadowolony z zakupu. Pozdrawiam. Piotr Odpisz, cytując
Piotr U Napisano 25 kwietnia Autor Napisano 25 kwietnia 4 godziny temu, Piotr U napisał: Witam. Dzisiaj odebrałem TX RZ-70 podłączyłem i .... W kinie domowym, różnic do Onkyo TX NR 6100, które by były mocno zauważalne raczej nie słyszę. (mała uwaga nie testowałem w kinie na wysokich poziomach głośności - pewnie tam się pokażą różnice) W stereo różnica jest ogromna . TX-RZ70 gra po prostu jak wysokiej klasy wzmacniacz stereo, dźwięk jest szczegółowy, krystaliczny, selektywny, bas ma "kopnięcie" jest, nisko schodzący, mięsisty i jest go naprawdę dużo. Jestem bardzo zadowolony z zakupu. Pozdrawiam. Piotr Po dłuższym posłuchaniu kina na TX RZ70 to jednak inna liga niż Onkyo 6100. Zarówno w kinie jak i w stereo pomiędzy tymi amplitunerami jest "przepaść" i warto było wydać każdą złotówkę na TX-RZ70. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 28 kwietnia Napisano 28 kwietnia Dnia 25.04.2025 o 14:36, Piotr U napisał: Witam. Dzisiaj odebrałem TX RZ-70 podłączyłem i .... W kinie domowym, różnic do Onkyo TX NR 6100, które by były mocno zauważalne raczej nie słyszę. (mała uwaga nie testowałem w kinie na wysokich poziomach głośności - pewnie tam się pokażą różnice) W stereo różnica jest ogromna . TX-RZ70 gra po prostu jak wysokiej klasy wzmacniacz stereo, dźwięk jest szczegółowy, krystaliczny, selektywny, bas ma "kopnięcie" jest, nisko schodzący, mięsisty i jest go naprawdę dużo. Jestem bardzo zadowolony z zakupu. Pozdrawiam. Piotr Z tym wysokiej jakości wzmacniacze mto bym nie przesadzał. Ale ciekawi mnie pierwsze zdanie odnośnie braku różnicy w kinie. DIRAC odpalony? Dnia 25.04.2025 o 18:46, Piotr U napisał: Po dłuższym posłuchaniu kina na TX RZ70 to jednak inna liga niż Onkyo 6100. Zarówno w kinie jak i w stereo pomiędzy tymi amplitunerami jest "przepaść" i warto było wydać każdą złotówkę na TX-RZ70. A jednak Tak ma być. Gratulacje Odpisz, cytując
Piotr U Napisano wczoraj o 09:54 Autor Napisano wczoraj o 09:54 Dnia 28.04.2025 o 07:05, Piotr Sonido napisał: Z tym wysokiej jakości wzmacniacze mto bym nie przesadzał. Ale ciekawi mnie pierwsze zdanie odnośnie braku różnicy w kinie. DIRAC odpalony? A jednak Tak ma być. Gratulacje Witam. Trochę ustawień ten amplituner "ma", trzeba było jeszcze się pobawić ustawieniami. Dirac wykonałem przy użyciu mikrofonu Amik. Kino "petarda" ale warunek oczywisty, ścieżka audio w filmie też musi być odpowiednio zrealizowana. Co do jakości stereo, trzeba posłuchać. W mojej ocenie na dobrych kolumnach, jak na wysokiej klasy wzmacniaczu stereo, podtrzymuję. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano wczoraj o 10:13 Napisano wczoraj o 10:13 18 minut temu, Piotr U napisał: W mojej ocenie na dobrych kolumnach, jak na wysokiej klasy wzmacniaczu stereo, podtrzymuję. Z jakimi wysokiej klasy wzmacniaczami porównywałeś ten amplituner? Odpisz, cytując
Piotr U Napisano wczoraj o 10:15 Autor Napisano wczoraj o 10:15 1 minutę temu, KrólKiczu napisał: Z jakimi wysokiej klasy wzmacniaczami porównywałeś ten amplituner? Z Vincentem 737. Odpisz, cytując
Recommended Posts