Skocz do zawartości

• Ostatnie posty

• Bardziej się chyba od Pana spodziewałem propozycji Indiany 561 z kodem 20, które również uważam za dobrą ofertę :), chyba że Pana zdaniem tylko Pylony mogą konkurować z F303?
    • A jak koledzy oceniacie bezpośrednie porównanie Silver 500 i Heco Celan 7 ? może ktoś słuchał obu i jest w stanie jakieś refleksje napisać? a może pod kątem technicznym, użytych przetworników itp, które z nich teoretycznie wypadają lepiej ?
    • Nikogo poza mną nie ma u mnie w mieszkaniu. Kolumny niestety nie mają żadnych gwintów, też już o tym myślałem, bo na aliexpress takie kolce można kupić za kilka złotych.  Co do podstawek to jeszcze pomyślę, bo takie z płyty meblowej faktycznie byłyby bardzo lekkie. Myślałem jeszcze nad takimi z 4 prętów i 2 kawałków blachy 3-4mm. Sam bym sobie to wszystko pociął, ale musiałbym znaleźć kogoś kto mi to pospawa. Fajnie by to wyglądało pomalowane np. na czarny mat. Ewentualnie mam jeszcze kilka belek konstrukcyjnych, to może dokupię takie kawałki płyt meblowych, i sam to skręcę.  Coś się na pewno wymyśli. Nie takie rzeczy się robiło. Już sam robiłem sobie półkę wiszącą, wielki regał do piwnicy, łóżko do sypialni, stół, stołek i kilka innych pierdół. Jakoś super piękne to nie jest, ale na pewno unikatowe, i jaka satysfakcja 😁 Na razie to mam masę innych spraw do załatwienia, także pewnie za kilka tygodni się tym zajmę 🙂  Pozdrawiam 
    • I to będzie (na początek) wystarczające rozwiązanie. Czy to będą podstawki czy stołeczki-sam rozsądź... Nie wiem czy masz w mieszkaniu kogoś mniejszego wzrostem kto mógłby przewrócić kolumnę i zrobić sobie krzywdę? Bo w takim wypadku to lepiej trochę większe podstawki (na szerokość i głębokość) by były stabilniejsze. W razie czego można też pomyśleć o jakimś porządniejszym pozwiązaniem kolumn z podstawkami (np. Blu Tack-taka plastelinowopodobna substancja którą na szczęście nie zostawi śladów i można ją w każdej chwili odłączyć). Nie stosuj taśm klejących dwustronnych, bo przy odklejaniu jest horror i zostają resztki. Sprawdź w wolnej chwili czy Twoje kolumny mają otwory do wkręcenia kolców. Jeśli tak i będziesz czuł konieczność połączenia kolumn z podstawkami to będzie kwestia dopasowania odpowiedniej długości metalowych łączników. Kolce (otwory w kolumnach) to zazwyczaj gwint metryczny M6 i M8. A jeżeli tylko Ty jesteś w mieszkaniu-to można sobie na razie darować i kiedyś sprawdzić czy słyszysz różnicę jak gra kolumna postawiona na ziemi-a jak gdy stoi na podstawce (oczywiście głowa na wysokości wysokotonowca i kolumna w tym samym miejscu, by nie zmieniać odległości kolumn od ścian-czyli akustyki). Pozdrawiam PS. Pamiętajmy o ograniczonym budżecie i że jest to rozwiązanie tymczasowe, bo wiadomo że można lepiej. Ważne, by lepiej grało id starego zestawu i Tobie sprawiało przyjemność ze słuchania muzyki. A za jakiś czas pewnie pomyślisz o wymianie (pierw kolumn...).
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...