-
Ostatnie posty
-
Przez Webster.brd · Napisano
Zielony kolor do niczego mi nie pasuje. -
Dlatego jak tam w preferencję nie wnikam. Niech tam każdy sobie wybiera co mu pasuje. Po prostu szkoda,że bez obiektywnych argumentów powtarza się te same hasła.
-
Problemem jest zazwyczaj nazewnictwo. Bo zazwyczaj dla kogoś jak coś gra równo i nie dodaje nic od siebie, to jest zazwyczaj "słabe". No i ok, niech tak będzie. Natomiastr te "dobre" preampy, np. w klasie A, czesto dodają przyjemne w odsłuchu zniekształcena harmoniczne, których się nie da zastąpić PEQ. Albo po prostu podbijają jakieś pasmo. Jeżeli chodzi o regulację głośności w domenie cyfrowej, od dawana w wielu przypadkach nie jest to problemem.
-
To zależy. W sumie to trzeba wspomnieć o kilku cechach pozytywnych , negatywnych i pośrednich. Negatywne jest to ,że jak ktoś potrzebuje kilku wejść RCA, albo jakiegokolwiek XLR, I2S czy AES to tu tego nie ma. Pośrednia cechą to taka ,że sygnał z RCA / Phono są zawsze dygitalizowane. To jest minus bo ktoś może nie chcieć integrować w sygnał a z drugiej strony to plus bo możesz go potem modyfikować czy używać w Multiroom. No i tutaj dochodzimy do sedna. Jeżeli nie wprowadzisz zmian to dostaniesz sygnał bez zmian i naturalny dźwięk bez kolorowania. Jeżeli chcesz zmian to masz korekcję Room Fit, Equalizer graficzny, jak i parametryczny, masz " presety " , możesz mieć zapisane ustawienie różne dla źródła, możesz zarządzać subwooferem i odcięciem pasm więc w sumie może brzmieć tak jak chcesz i to jest pozytyw. Jasne,że nie jest to rozwiązanie dla wszystkich. Ktoś woli jakiś lampowy buffer, dla kogoś preamp musi mieć 10 wejść RCA bo ma pełno sprzętu al bo regulacją musi być analogowa z silniczkami i ALPS. Wszystkie ma swoje plusy i minusy. Mi na przykład Ultra bardzo odpowiada. Kiedyś jako PRE używałem nawet integry Audiolab 6000a i tez sie sprawdzało ale to inny zestaw funkcji.
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy
-