Skocz do zawartości

• Ostatnie posty

• W takim razie muszę trochę doprecyzować. 1. Telewizji takiej tradycyjnej, linearnej nie oglądam w ogóle, od wielu już lat. Wyłącznie streaming.  2. Tak, posiadam zestaw głośników Teufel Ultima w konfiguracji Dolby Atmos 5.1.2 więc lubię jak czasami mają co robić.  3. Chciałem by TV i projektor były równorzędnymi ekranami, dla tych samych treści, ale w innych warunkach. Po prostu w dzień albo gdy nie mam ochoty na wielki ekran to włączam i oglądam TV, a gdy są dobre warunki i kino warte wielkiego ekranu to odpalam projektor.  4. Projektor jest oczywiście Smart, system VIDAA od Hisense który działa dobrze, ale w drugi port HDMI wpiąłem Fire TV Stick 4K Max (zmodyfikowany Android) i też działa bardzo dobrze. Podsumowując, wszystko działa i wygląda super poza tym cholernym dźwiękiem. Może połączyć projektor z amplitunerem przez port HDMI2, a nie przez HDMI1 eARC? Nigdzie nie jest napisane, że to HDMI IN czy coś w tym stylu.  Czy jedynym wyjściem jest więc:  1. połączenie jednego urządzenia przez Toslink i utrata jakości dźwięku  2. wymiana amplitunera na wyższy model z dwoma portami HDMI eARC i przełączanie ZONE1 i ZONE2 3. dokupienie jakiegoś innego sprzętu jak splitter czy tam cokolwiek co by rozwiązało problem @PanKlor Niczego nie zmuszam a potrzebę wyraziłem dość czytelnie - pytam czy w posiadanej przeze mnie konfiguracji da się połączyć TV i projektor kablem HDMI do amplitunera tak by w obu przypadkach dało się słyszeć ścieżkę audio, a projektor ma być WYŁĄCZNIE nadajnikiem a nie również odbiornikiem treści
    • I mnie w salonie na widoku leżą ciśnieniomierz i pulsoksymetr. Wystarczy chorować na nadciśnienie, nie trzeba być lekarzem, żeby mieć takie urządzenia pod ręką. 😎
    • https://www.bbc.co.uk/news/articles/c5ypexxjrexo  Taka, ciekawostka językowa. Przewiń minutę, do pastora w Glasgow.  Glasgow Standard English (GSE) is a dialect of Scottish Standard English spoken by middle-class speakers in Glasgow. It represents a more standard, less regionally marked form of English compared to the broader Glaswegian vernacular, which is a working-class dialect with strong influences from West-Central Scots, Irish English, and its own unique slang.  Glasgow Standard English (GSE) to dialekt szkockiego standardowego języka angielskiego, którym posługują się przedstawiciele klasy średniej w Glasgow. Jest to bardziej standardowa, mniej regionalnie nacechowana forma języka angielskiego w porównaniu z szerszym szkockim językiem potocznym, który jest dialektem klasy robotniczej, z silnymi wpływami szkockiego języka środkowo-zachodniego, irlandzkiego angielskiego i własnym, unikalnym slangiem.   Typowy Glaswegian jest niezrozumiały 😁
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...