-
Ostatnie posty
-
Ja podobnie. Najbardziej mi się podoba, jak młodzież po kursie kręci kierownicą, to pierwsze co trzeba nauczyć od nowa
-
Grzesiek, mówię ogólnie o tym, że nasza percepcja bywa zredukowana przez stres, szczególnie w warunkach ograniczonego czasu. A kto i w jakim stopniu jest na ten stres podatny, to już inna sprawa. Zapewniam Cię, że rozrzut jest tu ogromny. Pytasz, czy ja bym rozpoznał różne zabawki? Zależy co. Znane mi wzmacniacze, które uważam za mocno różniące się od siebie - z pewnością. Kable - niektóre z nich bez problemu. Wybrane ze znanych mi lamp (pomijam logistykę podmianek i czas rozgrzewania się) - również. Filtry w dakach - szło mi gorzej niż mojej żonie, mógłbym na tym polec (ale znając włączony tryb też uważałem jego wpływ za niemal pomijalny). Uważam, że pewne różnice słyszę tak wyraźnie, że poradziłbym sobie nawet w mniej sprzyjających okolicznościach. Natomiast subtelności mógłbym już nie wychwycić. Obstawiam, że podstawowa zdolność rozpoznawania w warunkach ślepego testu może się zmniejszyć o kilkadziesiąt procent (nie, nie mierzyłem tego).
-
Przez Grzesiek202 · Napisano
O "wygrzewaniu" jakichkolwiek drutów, już nie wspominając. No chyba, że na serio w jakimś piekarniku. Obróbka cieplna nawet niskotopliwych metali, to nie temp. pokojowa -
Przez terracan1929 · Napisano
No samego transportu Yamaha raczej nie wypuści... tym bardziej, że nowego odtwarzacza sieciowego nie idzie się doczekać. Także jeśli do lutego/marca nic nie przedstawią to wezmę CXN100, bo wtedy ma wyjść limitowana wersja, która będzie mi odpowiadało bardziej niż obecnie dostępna. Chyba, że masz inne, lepsze propozycje dla odtwarzacza w cenie do ok 4-5 tys. Z wymogów to kolor czarny, zasilanie liniowe, dobra aplikacja i najlepiej także pilot.
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy