Skocz do zawartości

• Ostatnie posty

• Ten wykres to jest zmierzone przed korekcją. Jak chcesz zobaczyć jaki jest efekt to najlepiej zmierzyć to REW z włączonym Diraciem. Możesz też teoretycznie kliknąć checkbox "Corrected" ale to jest to co on sobie policzył a nie to co słyszysz w swoim pomieszczeniu. 
    • Uwaga! Będzie obrazoburczo... A może pójść tropem zaprezentowanym przez firmę Wibroakustyka.ai? I wmontować mały subwoofer w fotel, tak by energię samego dołu basu odbierać bezpośrednio ciałem? Wtedy zapotrzebowanie na moc znacznie spada, a odczucia odbierane bezpośrednio ciałem robią robotę. Pamiętam z czasów zabawy w car-audio, że najlepszy bas w zdroworozsądkowej kategorii cena/osiągi miałem z płaskiego suba umieszczonego pod fotelem kierowcy. Żeby uzyskać lepszy bas, trzeba było potroić koszty.  
    • No ja z kolei zachodzę w głowę na jakiej podstawie Teufel jest tak wszędzie deprecjonowany. Nie żebym był ich fanem i bronił, ale z tego co wiem żaden z salonów nie ma tej marki w ofercie bo model biznesowy polega na sprzedaży internetowej. Skoro nie ma jak odsłuchać to pozostaje wyłącznie porównywanie u klienta który je zakupił. No przyznam że bardziej racjonalnym wytłumaczeniem jest dla mnie krytyka Teufeli z powodu braku możliwości zarobku na ich sprzedaży. W tym przypadku solidarność salonów audio w umniejszaniu ich jakości ma sens. Wiadomo, marka to nie segment premium, ale klienci z tego co zdążyłem się zorientować nie są raczej zawiedzeni zakupem.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...