Skocz do zawartości

• Ostatnie posty

• Z zastrzeżeniem, że wymiana kolumn na lepsze z amplifikacją w postaci mini wieży Denona mija się moim zdaniem z celem.
    • Kolego @Lord79 szybki trzypunktowy poradnik: 1. Najpierw najlepsze możliwe ustawienie monitorów w przestrzeni którą dysponujesz  2. Potem ewentualnie wymiana kolumn na lepsze  3 . Dopiero na końcu wymiana amplifikacji Tego w uproszczeniu uczą,tutaj na Forum starzy wyjadacze. Oszczędziłem Ci przynajmniej kilku tygodni czytania często sprzecznych opinii i bólu głowy 😁
    • @majkel74, tyle że zensory (zwłaszcza jedynki) to jednak dużo inny styl niż oberony. Niby te drugie to następcy pierwszych ale jakoś nie tak oczywiste, jak by się mogło zdawać. Tak jak zostało napisane wyżej, te monitory charakteryzują się bardzo obfitym basem. I o ile zensory 3 grały u mnie bardzo fajnie, to już oberony nawet odstawione od ściany o jakieś 30-40 cm porafiły "zadudnić". Także ok, zmiana wzmacniacza coś pewnie wniesie, ale na "ułożenie" basu w tym przypadku jedynie elektroniką, nie liczył bym. 
    • W Onkyo nie. Inaczej, podczas pierwszego setupu wskazujesz jaki jest fizyczny układ głośników i ten pozostaje niezmienny. Jeżeli po kalibracji zmienisz układ głośników zapisane filtry DL się „wysypią”. Ale możesz w trybach odsłuchowych pod funkcją Music (są jeszcze Movie i Game) ustawić tryb stereo i amplituner go zapamięta, nie wiem tylko czy nie przełączy go na wielokanałowy gdy w tym trybie na wejściu przyjdzie sygnał np. 5.1 bo tego nigdy nie sprawdzałem. Oczywiście żeby w stereo grały suby czyli wspomniane 2.2 fronty musisz odpowiednio odciąć np. 80Hz, ale to ustawisz w DL jeżeli będziesz z niego korzystał.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...